Moaștele Sfântului Ioan cel Nou, scoase în procesiune, cu mașina, pe străzile din Suceava, pentru reducerea impactului pandemiei COVID

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 11:51
2143 citiri
Moaștele Sfântului Ioan cel Nou, scoase în procesiune, cu mașina, pe străzile din Suceava, pentru reducerea impactului pandemiei COVID
Imagini din timpul procesiunii FOTO monitorulsv.ro

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au fost scoase din mănăstire, duminică după-amiază, 10 octombrie, și duse în procesiune pe străzile municipiului Suceava, cu un automobil, pentru reducerea impactului pandemiei Covid-19.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a decis să scoată racla cu Sfintele Moaște din mânăstire și să o ducă prin mai multe zone ale municipiului, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”, pentru că în municipiu, dar și în județ a crescut numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

„Icoana și racla cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou au fost purtate cu cinste și cu rugăciune pe străzile municipiului Suceava, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, pentru a aduce liniște și mângâiere credincioșilor în această perioadă de grea încercare”, conform unui comunicat transmis de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de clerici de la Centrul Eparhial Suceava, de un sobor de preoți și diaconi de la Catedrala Arhiepiscopală – Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, condus de starețul arhimandrit Serafim Grigoraș, împreună cu protoiereii Protopopiatelor Suceava I și II și cu Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a însoțit racla cu moaștele Sfântului mare făcător de minuni şi ocrotitor al cetății Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

În timpul slujbei speciale au fost rostite rugăciuni pentru încetarea răspândirii bolii molipsitoare, pentru cei bolnavi, pentru personalul medical, precum și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.

Procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan s-a îndreptat, apoi, către bisericile municipiului, după următorul traseu: Biserica „Sfânta Înviere”, Biserica Domnițelor, Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, Biserica „Sfântul Andrei”, Mănăstirea Teodoreni, Biserica „Sfânta Treime”, Biserica „Sfântul Gheorghe” – Gară, Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Biserica „Sfântul Dumitru”, Biserica „Sfântul Nicolae”, Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, Catedrala „Nașterea Domnului”, Biserica „Sfânta Cruce”, scrie monitorulsv.ro.

„Icoana și racla cu moaștele Sfântului au ajuns și la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, la Spitalul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Mucenic Zenovie Doctorul” și la căminul de bătrâni din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, locuri în care ierarhul, alături de soborul însoțitor, a înălțat rugăciuni pentru însănătoșirea celor aflați pe patul durerii, pentru cei cuprinși de boală și de neputințe trupești și sufletești, dar și pentru cei care se ostenesc în îngrijirea și alinarea acestora. La finalul procesiunii, racla cu moaștele Sfântului ocrotitor al Sucevei a fost așezată în Catedrala Arhiepiscopală”, se mai spune în comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat recent într-o conferință de presă că „procesiunea cu Moaştele Sfântului Ioan cel Nou din primăvară a ajutat la scăderea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus din oraş”.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#moaste, #procesiune, #suceava, #pandemie coronavirus Romania , #biserica