Mircea Geoana, vizita de lucru in Romania, in calitate de Secretarul general adjunct al NATO

Vineri, 28 Mai 2021, ora 16:46 1949 citiri
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana FOTO: Facebook/Mircea Geoana

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, va efectua luni o vizita de lucru in Romania, la comandamentul Diviziei Multinationale Sud-Est, care participa la exercitiul NATO Steadfast Defender 21, potrivit unui comunicat transmis, vineri, 28 mai, de Alianta Nord-Atlantica.

Secretarul general adjunct al NATO, impreuna cu presedintele Comitetului Militar al NATO, generalul de flotila aeriana Stuart Peach, se va intalni cu ministrul roman al apararii, Nicolae Ciuca, si cu seful Statului Major al Apararii din Romania, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

De asemenea, va participa la o discutie in cadrul Forumului de Securitate Atlantic-Marea Neagra, gazduit de Institutul Aspen din Romania.

In cadrul vizitei, Mircea Geoana va inaugura Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienta (E-ARC), alaturi de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, de ministrul roman al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, si de comisarul european pentru relatii interinstitutionale si prognoza, Maros Sefcovic, vicepresedinte al Comisiei Europene.

Secretarul general adjunct al NATO va avea, de asemenea, intrevederi bilaterale cu presedintele Romaniei si cu ministrul afacerilor externe al Romaniei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News