Ministrul Economiei: RADET ar putea intra in faliment luni. Primaria trebuie sa fie pregatita UPDATE Ce ii raspunde Firea

Miercuri, 06 Noiembrie 2019, ora 17:29 9038 citiri
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Regia Autonoma de Distributie si Transport al Energiei Termice (RADET) ar putea intra luni in faliment, iar Primaria Capitalei trebuie sa fie pregatita pentru aceasta situatie, a afirmat, miercuri, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la preluarea mandatului.

"Maine vom avea o intalnire pe aceasta tema si eu as vrea ca Primaria sa fie foarte constienta ca s-ar putea ca luni sa fie declarat falimentul RADET.

Elcen este pregatita sa livreze energie termica, insa trebuie ca Primaria sa fie pregatita, sa gasim solutia cine sa cumpere acel agent termic, Primaria direct... Primaria sa se asigure ca toate subventia catre ELCEN este platita", a spus ministrul.

El s-a aratat optimist ca se va gasi o solutie.

"Sper sa nu se ajunga la falimentul RADET, insa Primaria trebuie sa fie pregatita si pentru aceasta eventualitate", a adaugat Popescu.

Ce ii raspunde Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a raspuns, miercuri seara, ministrului Economiei, sustinand ca RADET nu va intra in faliment.

"Nu intra RADET in faliment. Furnizarea caldurii nu se intrerupe. Nu se va intampla cum a anuntat acest nou ministru ca luni judecatorul va declara falimentul RADET-ului, uitand ca si ELCEN-ul este in aceeasi situatie si speriindu-i pe bucuresteni. 1,8 milioane de bucuresti care sunt racordati la RADET", a spus Firea.

La inceputul lunii octombrie, ELCEN a dat in judecata Primaria Capitalei pentru a recupera datoria RADET de 3,8 miliarde de lei. Societatea spune ca PMB nu a platit subventiile catre RADET, fapt ce a condus la acumularea de datorii ale RADET fata de ELCEN, compania care produce agentul termic si il livreaza catre RADET.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com