Criticat dur de colegii din Guvern, ministrul de interne din Cehia si-a anulat o deplasare la Moscova

Luni, 02 August 2021, ora 11:321413 citiri
Criticat dur de colegii din Guvern, ministrul de interne din Cehia si-a anulat o deplasare la Moscova
Ministrul de Interne din Cehia, Jan Hamacek FOTO Facebook/Jan Hamacek

Ministrul ceh de interne Jan Hamacek si-a anulat o controversata deplasare la Moscova pentru a discuta despre vaccinuri anti-COVID-19 dupa ce a fost aspru criticat de alti membri ai Cabinetului, informeaza sambata DPA.

Hamacek intentiona initial sa calatoreasca luni la Moscova pentru a discuta despre posibile livrari ale vaccinului rusesc Sputnik V, dar sambata el a scris pe Twitter ca prezenta sa este urgent necesara la o sedinta a Cabinetului.

Opozitia, precum si partidul la putere ANO, au criticat planurile. Prim-ministrul Andrej Babis a declarat ca vaccinurile nu fac parte din portofoliul lui Hamacek si a amenintat ca nu-l va lasa sa foloseasca un avion guvernamental pentru calatorie.

Babis a spus ca asteapta aprobarea autoritatilor medicale ale UE inainte de a procura Sputnik V.

Cu sase luni inainte de alegerile parlamentare, guvernul minoritar al lui Babis a intrat sub presiune din cauza progreselor lente ale campaniei de vaccinare.

Portalul de stiri Seznam Zpravy a relatat ca guvernul nu a comandat contingentul maxim posibil de vaccinuri impreuna cu
EU.

In loc sa comande 6,9 milioane de doze de vaccin AstraZeneca, el a cerut doar 3 milioane, in timp ce din serul Johnson Johnson a comandat 2 milioane in loc de maximum posibil 4,8 milioane.