Ministru: Taxa de mediu nu va fi inlocuita cu o alta taxa, ci cu un concept pe care il introducem gradual

Vineri, 03 Martie 2017, ora 19:1010582 citiri
Ministru: Taxa de mediu nu va fi inlocuita cu o alta taxa, ci cu un concept pe care il introducem gradual
Foto: Facebook / Daniel Constantin

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, vineri, ca taxa de mediu nu va fi inlocuita cu o alta taxa, legislatia in domeniu urmand a fi "reformulata" in grupul de lucru de la Ministerul Mediului pentru a se introduce un certificat de calitate a aerului.

"Sigur ca nu vom inlocui taxa de timbru pe care am avut-o cu o alta taxa, ci cu un concept pe care incepem sa-l introducem gradual.

In perioada imediat urmatoare vom pregati legislatia asa cum ea a fost agreata si cum va fi reformulata in grupul de lucru de la nivelul Ministerului Mediului sa introducem acel certificat de calitate a aerului, acele vignete de care s-a vorbit in aceasta perioada care vor avea un cost redus", a afirmat Daniel Constantin.

Vicepremierul a sustinut ca "acele vignete vor fi o analiza a autoturismelor care vor circula in functie de gradul de poluare".

"Cream in acest fel cadrul legislativ astfel incat autoritatile publice locale sa decida in perioada imediat urmatoare - ma refer aici nu la luni, dar probabil la ani - dupa ce probabil ca vor avea si un sistem de zonare al oraselor respective, daca vor introduce o anumita taxa pentru aceste masini sau nu.

Va fi un certificat de calitate a aerului sub forma de ecovignete, acestea vor fi eliberate atunci cand masinile merg sa faca inspectia periodica, costurile vor fi minimale, doar costurile de printare a acestor ecovignete, dupa care, sigur, prin cadrul legislativ pe care il vom crea autoritatile publice locale vor fi cele care vor hotari o eventuala taxa sau nu", a explicat ministrul Mediului.