Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Peste 8,3 milioane de doze cu vaccin anti-COVID vor intra in tara in lunile aprilie si mai. Ce tipuri de vaccin vor fi disponibile

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 18:01
5110 citiri
Peste 8,3 milioane de doze cu vaccin anti-COVID vor intra in tara in lunile aprilie si mai. Ce tipuri de vaccin vor fi disponibile
Romania este pe locul 4 in UE in ceea ce priveste vaccinarea

Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, anunta ca pana la sfarsitul lunii mai in Romania vor intra peste 8,3 milioane de doze de vaccin anti Covid, ceea ce inseamna ca pana atunci peste 5 milioane de persoane vor fi vaccinate, adica 35% din populatia adulta.

"Pentru saptamana a treia vorbim de 60.000 de doze, iar in ultima saptamana vorbim de aproximativ 103.000 de doze, cu un total de 163.000 pentru luna aprilie. Astfel, aprilie si mai, vorbim de doua luni importante, asa cum a declarat si domnul prim ministru Florin Citu, vom avea peste 8,3 milioane de doze care intra in Romania, ceea ce poate sa ajunga la un total de 5.000.000 de persoane vaccinate la finalul lunii mai, care reprezinta aproximativ 35% din populatia adulta, ceea ce ne duce catre o borna care poate sa vina la pachet cu beneficii asupra masurilor sociale adoptate pentru a tine sub control pandemia", a mentionat Baciu.

Potrivit acestuia, Romania se afla pe locul 4 la nivel european in ceea ce priveste vaccinarea cu a doua doza de vaccin anti-COVID si pe locul 15 la nivel mondial.

Valeriu Gheorghita, despre cazurile de tromboza asociate cu vaccinurile impotriva COVID: "In tara noastra s-au inregistrat sapte cazuri. Nu s-a stabilit o legatura cu vaccinul"

Baciu a detaliat si cate doze din fiecare vaccin vor intra in tara.

"Pentru martie am primit un total de 2.212.734 de doze. Saptamana aceasta vom mai primi 134.400 doze de la Moderna si 110.564 de doze de la AstraZeneca. Pentru vaccinurile produse la Pfizer-Biontech saptamanal o sa primim, asa cum stim pentru urmatoarele doua saptamani, 511.000 doze. In ultima saptamana din aprilie 512.000, totalizand 2.046.330 doze la finalul lunii aprilie. Pentru Moderna, la fel, nu s-a schimbat fata de saptamana trecuta, vorbim de un minim de 280.800 de doze pentru aprilie, iar pentru AstraZeneca 879.990", a explicat Baciu, la o conferinta de presa.

El a spus ca Romania va primi si vaccinuri produse la Johnson and Johnson. Pana pe data de 6 aprilie in Romania au fost receptionate 5.121.129 de doze, dintre care au fost administrate 3.359.006, ceea ce reprezinta 66% din dozele primite.

Programarea la vaccinare se va face mult mai usor din 10 aprilie. Noua procedura anuntata de autoritati VIDEO

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#vaccin COVID, #AstraZeneca , #vaccin covid