Mii de constanteni au primit Lumina de Paste adusa de pe mare de Arhiepiscopul Tomisului

Duminica, 28 Aprilie 2019, ora 08:29 3872 citiri
Foto: Arhiva Pixabay

Mii de persoane au participat la Slujba de Inviere de la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta, Lumina Sfanta fiind adusa de catre Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de pe mare, ca si in anii trecuti.

Mii de credinciosi au inceput sa se stranga pe faleza Cazinoului din Constanta incepand cu ora 23.00, asteptand momentul cand Arhiepiscopul Tomisului va aduce Lumina Sfanta si va incepe slujba religioasa.

In jurul orei 23.30, Inalt Prea Sfintitul Teodosie a sosit cu Sfanta Lumina din largul Marii Negre in zona falezei Cazinou din municipiul Constanta.

El a coborat din salupa in apropierea Cazinoului, a urcat apoi treptele pana pe faleza si a declarat: "Iata marea si pamantul s-au unit, aici la Invierea Domnului, cum s-au unit si la Boboteaza. Acum insa lumina este cu mult mai puternica pentru ca e lumina cereasca venita din cer la Ierusalim si adusa acum pe mare aici ca noi sa incepem bucuria de pe mare, ajungand pe pamant, mergand la Catedrala si sa daruim Lumina care insemneaza oferirea sfinteniei coborata din cer la fiecare om in parte. Noi am fost facuti pentru ca sa primim lumina si sa daruim lumina, de aceea este nevoie ca in fiecare an sa avem aceasta intalnire cu lumina si unii altora dandu-ne ceea ce este mai frumos si mai bun inlauntrul nostru".

Apoi, IPS Teodosie a pornit in procesiune pana in fata Catedralei Arhiepiscopale, unde incepand cu miezul noptii a fost oficiat Canonul Invierii, la altarul de vara din aripa de sud a Catedralei Arhiepiscopale, iar de la ora 1.00 este oficiata Sfanta Liturghie in catedrala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza PoppaSlick
PoppaSlick
rank 1
Alt popa infractor. Asta a adus lumina la fam Shrek. A inviat Simoca
Poza parerea
parerea
rank 5