Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță, însă ce este mai greu abia vine”

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 22:31
4057 citiri
Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță, însă ce este mai greu abia vine”
Experții spun că rata de vaccinare scăzută din România va duce la un nou val mai agresiv FOTO Facebook/ RO Vaccinare

În timp ce cazurile au scăzut în ultimele zile în țara noastră, specialiștii atrag atenția că nu este momentul să ne relaxăm, în contextul în care a apărut și o nouă tulpină mai periculoasă.

Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, a atras atenţia sâmbătă, 27 noiembrie, într-o postare pe Facebook, că „situația epidemiologică este într-o evoluție continuă, chiar dacă niște tulburați încă neagă îngrijorătoarea realitate".

„Subiect de îngrijorare global...

Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță...

Alții se uită la cele 2104 cazuri confirmate de COVID-19 în România ieri și răsuflă ușurați, zicând "gata am scăpat"...

Alții se uită la știri și văd raportul Reuters cu cele 27.717 cazuri noi diagnosticate, acum 2 zile, în Cehia. Țara care are tot 13 milioane de doze de vaccin administrate până acum, la o populație de 10.7 milioane, adică 55% față de cea din Romania!

Una peste alta situația epidemiologică este într-o evoluție continuă, chiar dacă niște tulburați încă neagă ingrijorătoarea realitate.

Concluziile mele:

1. Ce este mai greu abia vine...

2. Dintre toți cei aflați la risc în fața SARS-CoV-2, copiii au cel mai mic risc!

3. Vaccinarea foarte modestă (circa un sfert) a persoanelor de peste 80 de ani și modestă in general, in România, va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile.

4. Increderea în vocile autorizate prin calificare profesională si prin competență este în scadere în România.

5. Dacă mergem pe același drum este cronica unei nenorociri anunțate... Cei care încă mai ezitați, mergeți la vaccinare, acum”, a transmis medicul Mihai Craiu.

Autoritățile au emis sâmbătă, 27 noiembrie, un nou buletin informativ privind evoluția cazurilor de coronavirus din România, în ultimele 24 de ore.

Astfel, conform datelor existente în intervalul de 24 de ore, au fost raportate 1.727 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, fiind înregistrate 180 de decese dintre care 19 anterioare.

Dintre cele 180 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 la categoria de vârstă 50-59 ani, 44 la categoria de vârstă 60-69 ani, 60 la categoria de vârstă 70-79 ani și 57 la categoria de vârstă peste 80 ani.

173 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 180 de pacienți decedați, 162 erau nevaccinați și 18 vaccinați. Cei 18 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 ani și peste 80 de ani. 16 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru 2 pacienți nu au fost raportate comorbidități.

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
#Mihai Craiu, #covid, #pandemie, #pandemie coronavirus Romania , #coronavirus