Proiectul de extindere a magistralei M2 a fost semnat. Până unde va ajunge metroul VIDEO

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 15:07 3043 citiri
Proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou în judeţul Ilfov, realizat de Primăria Sectorului 4 împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, Metrorex şi Ministerul Transporturilor FOTO Facebook/ Daniel Băluță

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a semnat miercuri, 10 noiembrie, contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate şi fezabilitate, necesare începerii lucrărilor pentru extinderea Magistralei M2.

Cel puţin încă trei staţii noi de metrou se vor construi pe magistrala M2, ca urmare a extinderii liniei până în comuna Berceni.

”Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel puţin încă trei staţii noi până în comuna Berceni. Mai mult, în imediata vecinătate a acestora, vor fi amenajate minimum alte 3 mari parcări de tip park&ride, pentru ca cei care locuiesc în localităţile limitrofe zonei de sud a Capitalei să aibă acces facil spre centrul oraşului, în condiţii moderne de trafic şi de siguranţă.

Toate aceste investiţii sunt vizate în proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou, Pipera-Berceni, dincolo de Şoseaua de Centură, până în comuna Berceni, în continuarea staţiei de metrou “Tudor Arghezi”, pe care Primăria Sectorului 4 o construieşte deja pe Şoseaua Berceni. Un prim pas a fost făcut deja. Astăzi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate şi fezabilitate, necesare demarării lucrărilor”, anunţă Primăria Sectorului 4.

În valoare de 5 milioane de lei, contractul prevede identificarea, într-un interval de 9 luni, a celor mai bune soluţii tehnice în vederea prelungirii metroului în judeţul Ilfov. Proiectul include şi suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpii de aşteptare în noile staţii să fie cât mai mici posibil.

„Zona de sud a Bucureştiului are un potenţial uriaş de dezvoltare, iar acesta este motivul pentru care cred cu tărie că extinderea reţelei de metrou şi în judeţul Ilfov nu doar că va pune umărul decisiv la schimbarea în bine a acestei părţi a Capitalei, ci va însemna şi un trai mai bun pentru oamenii din Sectorul 4 şi din localităţile limitrofe.

Vorbesc despre oameni, întrucât asta aşteaptă ei de la politicieni – rezultate. Astăzi, eu şi domnul Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov avem primul rezultat! Odată cu semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de prefezabilitate şi de fezabilitate, deschidem un drum nou, pe care încă n-a mai păşit nimeni în România, acela de a aduce în acelaşi mare proiect de infrastructură, cât mai multe autorităţi ale statului.

Scopul final este cât se poate de limpede. Împreună transformăm sudul zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov într-un hub de bussines, cu toate facilităţile incluse. Aducem aici investitori şi, totodată, reducem poluarea. Oferim oamenilor acces la transport public rapid şi astfel ţinem pe loc, în parcările park&ride, pe care le vom avea la fiecare dintre staţiile de metrou din Ilfov, un număr însemnat de maşini.

Nu ne ferim să ne asumăm acest proiect şi profităm de şansa pe care ne-o oferă fondurile europene nerambursabile. Sectorul 4 are deja experienţă în accesarea acestora (construim deja staţia de metrou Tudor Arghezi cu bani europeni), aşa că sunt convins că totul se va desfăşura aşa cum trebuie!”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Prezent la semnarea contractului, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a declarat că extinderea metroului în afara Capitalei reprezintă o necesitate majoră pentru dezvoltarea zonei metropolitane.

„Mulțumesc pentru deschiderea de care a dat dovadă domnul primar Daniel Băluţă. Avem împreună şansa de a conecta în mod real Ilfovul cu Bucureştiul, în condiţiile în care mii de oameni lucrează în Bucureşti, dar locuiesc în Ilfov. Acest proiect este acum un exemplu, aşa că analizăm multiplicarea acestuia şi în alte zone”, a declarat Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov.

Proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou în judeţul Ilfov, realizat de Primăria Sectorului 4 împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, Metrorex şi Ministerul Transporturilor, vine în completarea noii staţii de metrou “Tudor Arghezi”, pe care autoritatea locală o construieşte deja pe Şoseaua Berceni. Lucrările noii staţii supraterane de metrou, cu un traseu de 1,6 kilometri, vor fi finalizate anul viitor.

„Ducem metroul bucureștean în Ilfov! Primul pas tocmai a fost făcut!”, a scris pe Facebook primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News