Meteo: Ceata si vreme mohorata

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 09:16
2465 citiri
Meteo: Ceata si vreme mohorata

Ziua de marti ramane inchisa, cu cer innorat in majoritatea regiunilor. Dimineata mai ninge, din loc in loc, in Oltenia, vestul Munteniei si la munte, iar spre seara mai fulguieste doar in vestul extrem.

Temperaturile mai castiga insa cateva grade, astfel ca la amiaza vom avea maxime de pana la 5-6 grade peste pragul de inghet.

Marti dimineata, meteorologii au emis o avertizare cod galben de ceata pentru mai multe judete. Codul galben expira la 11:00 si vizeaza judetele Vrancea si Vaslui si local judetele Bacau si Galati, inclusiv drumurile europene, nationale si judetene aferente.

De asemenea, anunta ANM, se va forma ceata in judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi (drumurile nationale si europene, inclusiv A2) si pe arii mai restranse in judetul Ilfov (inclusiv zona preoraseneasca a municipiului Bucuresti) si in sudul judetelor Prahova si Dambovita.

In Bucuresti, soarele nu apare in tabloul meteo al zilei de marti. Totusi, vremea se mai incalzeste, astfel ca termometrele vor arata la pranz 1-2 grade Celsius.

In regiunile din vestul, centrul si nordul tarii, vremea se anunta destul de mohorata. Norii acopera cerul si se intrevad razlet doar cateva raze de soare. Va ninge slab prin Transilvania si in Maramures, iar maximele ajung la minus 3 grade la Miercurea Ciuc, minus 1 grad la Brasov si Bistrita, zero grade la Cluj-Napoca, 1-2 grade cu plus la Sibiu, Targu Mures si Oradea si 3 grad la Arad si Timisoara.

In sud, soarele isi face aparitia, in special in zona Olteniei. Maximele sunt pozitive, exceptie facand insa estul Munteniei. Sunt prognozate minus 3 grade la Braila, Buzau si Slobozia, zero grade la Calarasi, 1..2 grade la Giurgiu si Alexandria si 3-4 grade la Pitesti, Craiova si Drobeta Turnu Severin.

In Moldova va fi cel mai frig. Mai ninge din loc in loc si maximele nu trec de 0 grade. Se vor inregistra marti in jur de minus 4 grade la Galati, Focsani, Bacau si Iasi si in jur de zero grade la Piatra Neamt, Suceava si Botosani.

Miercuri, se incalzeste in toata tara, insa ameliorarea vremii se resimte cel mai mult in Moldova, unde maximele cresc cu 6-7 grade Celsius.

In sudul tarii, dimineata debuteaza cu ceata si nu este exclus sa se formeze polei. Maximele pornesc de la 1 grad la Galati si ajung pana la 8 grade la Drobeta Turnu Severin.

Joi va fi si mai cald, insa vremea ramane mohorata. Maximele se situeaza intre 4 grade in estul Transilvaniei si in sudul Moldovei si 12 grade la Drobeta Turnu Severin si la Pitesti.

Cald va si in Capitala. Vantul va sufla domol, iar termometrele vor arata la amiaza pana la 8-9 grade Celsius. Norii strang insa randuruile si nu este exclusa o ploaie scurta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vremea meteo marti Bucuresti, #prognoza meteo 29 ianuarie, #vremea meteo prognoza , #meteo