Meteo: Cateva zile cu soare, apoi vin ploile - vremea pe doua saptamani

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 14:16
5711 citiri
Meteo: Cateva zile cu soare, apoi vin ploile - vremea pe doua saptamani
Foto: Ziare.com

Toamna isi intra in drepturi in urmatoarele doua saptamani. Chiar daca in zilele urmatoare temperaturile urca putin, pana la finalul saptamanii revin la normele climatologice ale sfarsitului de septembrie.

Nu scapam nici de ploi si, la mijlocul saptamanii, acestea vor contura peisajul meteo in majoritatea zonelor, se arata in prognoza ANM pentru intervalul 21 septembrie - 4 octombrie.

In Banat, vremea se va incalzi accentuat in primele trei zile ale intervalului, ajungand la medii regionale ale maximelor diurne de 28 de grade, apoi va reveni la valori normale pentru aceasta perioada, de 20-22 de grade. Temperaturile minime vor oscila in medie intre 10 si 14 grade, cu cele mai scazute valori in 22 septembrie si, din nou, dupa 1 octombrie.

Sunt posibile ploi in fiecare zi a intervalului, dar in 24, 25 si 29 septembrie acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai insemnate cantitativ.

In Crisana, la inceputul primei saptamani de prognoza, maximele ajung si pana la 28 de grade. Apoi vremea se va raci, iar din 25 septembrie si pana la sfarsitul intervalului, se vor inregistra temperaturi diurne in medie de 21-22 de grade, apropiate de cele normale in aceasta perioada. Minimele nocturne vor avea variatii semnificative in primele zile, apoi tendinta va fi de scadere treptata de la 14 la 9 grade.

In 24, 25 si 29 septembrie vor fi averse, posibil mai insemnate cantitativ, dar ploi slabe pot aparea si in restul intervalului.

Peisajul termic este similar si in Transilvania: maxime de pana la 27 de grade in urmatoarele zile, apoi, maximele scad pana la 22-23 de grade.

Va ploua cam in fiecare zi, insa in 24, 25 si 29 septembrie cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

In Maramures, vremea se va incalzi accentuat in primele trei zile ale intervalului si termometrele vor arata 27 de grade, apoi va reveni la valori normale pentru aceasta perioada, cu maxime de 19-21 de grade.

In 24 si 25 septembrie vor fi averse, posibil mai insemnate cantitativ, dar ploi slabe pot aparea si in restul intervalului.

In Moldova, pana pe 23 septembrie, temperaturile maxime vor creste si vor ajunge la medii regionale de 27-28 de grade, apoi vremea va intra intr-un proces lent de racire, la sfarsitul intervalului urmand a se inregistra valori in jurul a 20 de grade.

Averse, in general slabe cantitativ, pot aparea mai ales dupa data de 24 septembrie.

Daca in primele zile de prognoza, maximele ajung in Dobrogea pana la 27 de grade, mercurul mai pierde apoi din avant si nu va trece de 22 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in 24, 25 si 29 septembrie, precum si in 2 octombrie, zile in care, izolat, sunt posibile si cantitati de apa mai insemnate.

Si in Muntenia, spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, temperaturile incep sa scada usor, tendinta ce se va pastra pana la sfarsitul intervalului, atunci cand mediile regionale ale maximelor diurne vor fi de aproximativ 22 de grade, iar cele ale minimelor nocturne de 10-11 grade.

Intre 24 si 30 septembrie vor fi averse, posibil izolat mai insemnate cantitativ, dar ploi slabe pot aparea si in restul intervalului.

Si in Oltenia e cald in zilele urmatoare, cu maxime de pana la 27 de grade. De la finalul saptamanii, insa, termometrele nu vor arata mai mult de 21 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in data de 21 septembrie, dar si in intervalul 24 - 30 septembrie, zile in care, izolat, sunt posibile si cantitati de apa mai insemnate.

La munte, in primele trei zile de prognoza, valorile maxime de temperatura vor fi in crestere si vor caracteriza o vreme calda, indeosebi in 23 septembrie, cand vor ajunge la medii de 18-19 de grade. Apoi vremea se va raci treptat, iar din 26 septembrie si pana la sfarsitul intervalului, se vor inregistra temperaturi diurne, in medie, de 14-16 de grade, apropiate de cele normale in aceasta perioada.

Va ploua zilnic, dar cu precadere in 21 septembrie, precum si in intervalul 24-29 septembrie, atunci cand se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.

D.R.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#meteo vremea prognoza, #meteo prognoza doua saptamani, #meteo vremea munte , #meteo