Medicul Virgil Musta, ingrijorat de evolutia epidemiei de coronavirus: "Imi este frica ca vom ajunge in situatia Italiei"

Marti, 28 Iulie 2020, ora 14:20
2532 citiri
Medicul Virgil Musta, ingrijorat de evolutia epidemiei de coronavirus: "Imi este frica ca vom ajunge in situatia Italiei"
Foto: Hepta (Arhiva)

Medicul Virgil Musta, seful sectiei Boli Infectioase II de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, se declara ingrijorat de evolutia epidemiei de coronavirus din Romania. El spune ca spitalele din Timis se apropie de capacitatea maxima, iar sectiile ATI sunt pline si face trimitere la Italia, care s-a confruntat cu situatia in care sistemul medical nu a mai putut face fata cazurilor de coronavirus.

"Daca acum cinci luni am fost speriati pentru ca aveam foarte multe necunoscute legate de boala, dar masurile luate au fost foarte eficiente si s-a tinut pandemia sub control, acum, la cinci luni, o parte din populatie nu mai doreste sa respecte regulile pentru a putea tine pandemia sub control. Dupa o perioada in care toata lumea spera ca incetul cu incetul numarul de cazuri se va stinge in Romania, numarul a crescut.

In Timis, spitalul (locurile dedicate pacientilor cu Covid la Spitalul Victor Babes - n.red.) este plin, au intrat in actiune spitalele suport, CFR, Dermatologie, Militar (la stadionul CFR), se pare ca in curand nu vom mai avea locuri in aceste spitale. Sectia de Terapie Intensiva este plina. Aceste lucruri creeaza o situatie grava", a declarat dr. Virgil Musta pentru Tion.ro.

El mai arata ca numarul de cazuri va continua sa creasca si doar impunerea unor masuri eficiente ar putea aplatiza curba infectarilor. Virgil Musta aminteste de Italia, care a fost in situatia in care a fost coplesita de numarul de bolnavi.

"A fost o perioada dificila, e un fel de refulare a oamenilor, sunt foarte multi influentati de aceste teorii "conspirationiste", care nu fac decat rau. Solutia este sa devenim din nou responsabili, sa fim solidari unii cu altii. Din pacate, si societatea este divizata in doua Romanii - intr-o Romanie responsabila, unii sufera prin spitale, si cealalta care se distreaza. Daca acum se vor lua masuri foarte eficiente, inca doua saptamani vom fi in panta ascendenta.

Atunci, in februarie, la inceput, imi era frica ca vom ajunge in situatia Italiei, dar in momentul in care am tinut sub control pandemia am avut speranta, am fost foarte mandru de concetatenii mei, care au inteles ca se pot feri de aceasta boala. Acum sunt din nou ingrijorat de ceea ce se intampla si imi este frica ca vom ajunge in situatia Italiei", a mai afirmat doctorul Virgil Musta.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Virgil Musta Italia, #Virgil Musta covid, #Virgil Musta coronavirus, #medicul Virgil Musta , #medici