Medicii militari care au preluat conducerea in mai multe spitale arata care e situatia in unitatile medicale

Sambata, 18 Aprilie 2020, ora 19:15
8613 citiri
Medicii militari care au preluat conducerea in mai multe spitale arata care e situatia in unitatile medicale
Foto: Arhiva Ziare.com

Medicii militari aflati la conducerea spitalelor din Deva si Focsani anunta ca prima unitate medicala mentionata va deveni operationala dupa Paste, iar in unitatea sanitara aflata in resedinta judetului Vrancea mai multe sectii au fost redeschise.

La Judeteanul din Focsani, acolo unde 24 de angajati au fost confirmati cu COVID-19, incep sa se redeschida sectiile.

"Am gasit in randul angajatilor spitalului oameni tematori, neincrezatori, asta si datorita vremurilor pe care le traim si desigur am gasit si oameni receptivi", a spus colonel medic Alexandru Keresztes, manager interimar la Spitalul Judetean Focsani.

O veste buna vine si de la Spitalul din Deva. Medicii militari au reusit sa opreasca focarul de acolo si le dau asigurari oamenilor ca pot fi tratati in conditii de siguranta.

"Este o experienta noua pentru mine, a fost ceva cu care nu m-am mai intalnit. Dar este provocator si cu sprijinul echipei am reusit sa rezolvam o parte din problemele acestui spital si sa facem sa devina operational pana dupa Pasti in proportie de 100%", a spus maior medic Bogdan-Ion Tambrea, director medical Spitalul Judetean Deva.

"Celor din judetul Hunedoara pot sa le transmit, ca, la fel cum am zis si in prima interventie, ii asiguram de tot sprijinul si se pot baza pe noi. Ii rog din suflet sa inteleaga ca daca dansii au anumite suspiciuni privind desfasurarea activitatilor in aceasta institutie, le garantez si ii asigur ca toate activitatile sunt conform procedurilor in vigoare", a afirmat lt. col. medic Constantin Vlase, manager interimar Spitalul Judetean Deva.

Situatia din Suceava

Si la Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din Romania, lucrurile merg bine. Medicii militari tin lucrurile sub control.

"Situatia acum in spital este stabila, avem un numar de 465 de pacienti COVID, deci s-a mai redus numarul celor care sunt tratati in spital, avem o resursa suplimentara de 700 si ceva de paturi. Din acest punct de vedere, suntem intr-o situatie de acalmie temporara, insa ne pregatim pentru ceea ce s-ar previziona in urmatoarele doua saptamani de evolutie", explica Ionel Oprea, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Medicii au si un mesaj pentru pacientii bolnavi de COVID.

"Doresc sa ii asigur ca facem tot ce ne sta in putere, atat eu, colegii mei, personalul medical cat si personalul de sprijin auxiliar ca acesti pacienti care vor sa se intoarca cat mai repede si sanatosi la familie si la cei dragi", spune colonel dr. Daniel Derioiu, comandant Spitalul Judetean Suceava.

Departe de familii, militarii care lupta acum altfel cu moartea se gandesc si la sarbatori si spera ca perioada aceasta grea sa treaca cat mai repede.

Citeste si Romania a ajuns la 8.418 cazuri de COVID-19. Scade usor numarul celor internati la Terapie Intensiva

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#spitale conducere militara , #medici