Mesajul medicilor catre protestatari: "Ajunge! Lasati-ne sa ne facem treaba, daca veti avea nevoie de noi, va vom trata!"

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 12:13
3441 citiri
Mesajul medicilor catre protestatari: "Ajunge! Lasati-ne sa ne facem treaba, daca veti avea nevoie de noi, va vom trata!"
Unii protestati au mers in curtile spitalelor si i-au numit pe medici asasini FOTO: heptaphoto

Federatia Sanitas a transmis, miercuri, 7 aprilie, un mesaj de Ziua Mondiala a Sanatatii, in care face referire la protesatarii din ultima perioada. "Ajunge", este mesajul transmis de sindicalisti care cer doar sa fie lasati sa-si faca treaba. In plus, reprezentantii sindicalistilor anunta ca, daca protestatari sau familiile acestora vor avea nevoie de asistent medical, vor fi tratati cu grija de catre cei facuti recent "asasini".

"Cuvintele sunt prea putine pentru a exprima cu adevarat respectul si aprecierea pentru echipele medicale, mai ales in aceasta perioada cand un virus parsiv a pus pe stand-by intreaga planeta, iar oamenii acestia sunt primul scut - si uneori singurul - intre boala si restul lumii. Tocmai pentru a pastra pretuirea si valoarea de simbol specifice acestei zile de sarbatoare, facem un apel catre cei care, cu cateva zile in urma, strigau in piata publica "Jos Medicii!": aveti minima decenta ca, macar astazi, sa incercati sa intelegeti ca fara acesti oameni, SANATATEA nu ar putea fi sarbatorita de catre foarte multi dintre noi", au transmis, rerezentantii Saitas.

Medicii: Ne luptam zi de zi cu moartea, lasati-ne sa ne facem treaba

Acestia au si un alt mesaj direct pentru protestatari: "Este dreptul dumneaoastra sa va exprimati public opiniile si nemultumirile! Este dreptul dumneavoastra sa nu credeti intr-un virus numai pentru ca "nu-l puteti pipai" ca sa strigati "exista!". Dar este si dreptul nostru, al celor care ne luptam zi de zi cu boala, cu neputinta si cu moartea, sa va cerem sa ne lasati sa ne facem treaba!

In ultimul an de zile am fost, rand pe rand, "incompetenti", "spagari", "vanduti celor ce vor sa distruga lumea" sau mai nou "asasini"... Ei bine, tuturor celor care le este mai la indemna sa accepte o teorie a conspiratiei decat sa inteleaga ca traiul intr-o societate vine "la pachet" cu drepturi si obligatii, le spunem doar atat: AJUNGE".

Sindicalistii anunta ca protestatarii sau familiile acestora vor fi tratati daca ajung la spita.

"Si da, daca vreunul dintre cei care, cu cateva zile in urma, arunca cu vorbe grele in tot personalul medical, sau poate familia lui, vor avea nevoie de servicii de sanatate, ii vom trata cu aceeasi grija ca pe toti ceilalti pacienti. Pentru ca ne-am asumat aceasta responsabilitate atunci cand ne-am ales profesiile... Aceste profesii pe care lumea intreaga le omagiaza astazi, de ZIUA MONDIALA A SANATATII", au mai trasmis sindicalistii.

In zeci de localitati au avut loc proteste fata e restrictiile impuse e GUvern, in unele dintre orase protestatarii strigand mesaje impotriva medicilor pe care i-au facut "Asasini".

Medicii de familie, nevoiți să facă muncă de IT-iști. Platforma Ministerul Sănătății funcționează tot mai prost
Medicii de familie, nevoiți să facă muncă de IT-iști. Platforma Ministerul Sănătății funcționează tot mai prost
Medicii de familie se descură tot mai greu cu sistemul digital al CNAS, care a ajuns să funcționeze doar câteva minute pe zi. Calitatea actului medical scade, în timp ce medicii se transformă...
Protest Greenpeace la sediul OMV Petrom. Ce au scris activiștii pe clădirea cu vopsea galbenă FOTO
Protest Greenpeace la sediul OMV Petrom. Ce au scris activiștii pe clădirea cu vopsea galbenă FOTO
Activiştii Greenpeace protestează, miercuri, 27 martie, la sediul OMV Petrom, împotriva noului proiect de gaze fosile al OMV Petrom, Neptun Deep, afirmând că va ameninţa habitatele din Marea...
#proteste, #medici, #asasin, #raspuns , #medici