Medic, despre medicamentele pentru COVID: „Nu contați pe tratamente. Nu prea ajută în combaterea virusului. Vaccinați-vă!”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 08:05
6261 citiri
Medic, despre medicamentele pentru COVID: „Nu contați pe tratamente. Nu prea ajută în combaterea virusului. Vaccinați-vă!”
Medicul Constantin Cucu îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze pentru a preveni boala și să nu se bazeze pe faptul că vor beneficia de tratament FOTO Ro Vaccinare

Constantin Cucu, medic primar endocrinologie la Institutul Parhon din București, îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze, arătând că încrederea totală în tratamentul pentru COVID-19 este o greșeală, COVID-19 neavând „propriu zis leac”.

„Nu există un antiviral pe care îl dai, cum dai penicilina în pneumonia cu pneumococ, și aștepți ca boala să treacă. Toate remediile de care se vorbește au o eficacitate la limită, mulsă mai mult cu puterea dorinței de a o găsi, din mici ameliorări observate pe loturi mari de oameni.

Nici unul din remedii nu este de tipul "Ridică-te Lazăr și umblă" și, de fapt, fiecare bolnav este în mâinile soartei. În mâinile stilului de viață pe care l-a dus, a bolilor pe care le are și modul în care le-a îngrijit, a vârstei biologice.

Sigur, avem resurse energice de susținere a funcțiilor vitale, putem combate o disfuncție de inflamație sau de coagulare, dacă apar, și putem crea, cu medicina modernă, șanse mai mari ca cei care pot scăpa, să scape.

În lipsa vaccinării, atuurile noastre în fața epidemiei astea sunt: procentul totuși redus de forme mortale, robustețea fiecăruia și menținerea în viață a muribunzilor până ce, câte unul, până la urmă scapă”, arată medicul, într-o postare făcută publică de Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Medicul Constantin Cucu îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze pentru a preveni boala și să nu se bazeze pe faptul că vor beneficia de tratament.

„Nu contați pe tratamente. Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir. Nu în înțelegerea de cură. De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului și a bolii și de asigurare a pacientului că va scăpa.

Sigur că medicii, sistemele de sănătate, comisiile și ministerele au scheme de tratament. Este obligatoriu să avem, că doar nu o să ne uităm ca proștii la bolnavi. Aveau scheme de tratament/rugăciune și pe vremea morții negre. Și cel care, 1 la sută, scăpa de ciumă era un exemplu că schema era funcțională. De ce scriu asta?

Că să vă vaccinați. Să nu contați pe scheme de tratament, care nu prea ajută în combaterea virusului. Să nu vi se pară că, indiferent ce o să faceți voi, medicina vă va scăpa cu siguranță. Covid este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai, absență motivată și pupu de la mama”, mai scrie medicul în postarea de pe pagina de Facebook a CNCAV.

De ce apar pungile sub ochi și cum le tratezi
De ce apar pungile sub ochi și cum le tratezi
Pungile sub ochi strică aspectul general al tenului și îți dau un aspect obosit, îmbătrânit chiar. De ce apar însă și cum poți să scapi de ele? Primul factor pe care trebuie să îl...
Bebelușii Ozempic: Femeile care rămân însărcinate după ce încep să ia medicamente pentru pierderea în greutate, deși folosesc contraceptive. "A fost cu adevărat o surpriză"
Bebelușii Ozempic: Femeile care rămân însărcinate după ce încep să ia medicamente pentru pierderea în greutate, deși folosesc contraceptive. "A fost cu adevărat o surpriză"
Femeile rămân accidental însărcinate în timp ce iau medicamente pentru pierderea în greutate precum Ozempic și Mounjaro, chiar dacă folosesc contraceptive. Un grup de Facebook numit...
#Covid 19, #vaccinare, #cncav, #tratament , #vaccin covid