Cazul medicului infectionist care, in plina pandemie, nu-si poate lua postul in primire. "Este abuz de putere"

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 00:45
4358 citiri
Cazul medicului infectionist care, in plina pandemie, nu-si poate lua postul in primire. "Este abuz de putere"
Spitalul de Urgenta Piatra Neamt FOTO: Spitalul Piatra Neamt

Roxana Camelia Palade are 32 de ani si este medic infectionist la Spitalul de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Focsani, unde lucreaza de mai multi ani, dupa ce a terminat facultatea si a luat postul prin concurs.

Tanarul medic face naveta de multa vreme la Iasi, acolo unde se afla familia, respectiv sotul si copilul, ambii cu probleme delicate de sanatate (diabet). Din acest motiv, Roxana a cautat sa vina cat mai aproape de casa, iar aceasta perspectiva i s-a ivit la inceputul acestui an, cand Spitalul Judetean din Piata Neamt a organizat un concurs exact pentru postul de medic infectionist.

Zis si facut, iar la mijlocul lunii martie medicul infectionist de la Focsani avea sa primeasca vestea cea mare, ca a luat concursul si va veni sa lucreze pentru bolnavii infectati cu COVID-19, intr-o perioada grea pentru unitatea spitaliceasca. Si, bineinteles, aproape de familia de acasa.

Sectia spitalului din Piatra Neamt distrusa in incendiu ar putea fi reconstruita din donatii. Este necesara o suma uriasa

Conform legii, medicul ar fi trebuit deja sa se prezinte la noul post, doar ca intre timp, in buna traditie romaneasca, lucrurile s-au complicat si medicul este tinut captiv in spitalul din Focsani, impotriva vointei sale.

Incurcata de legea pentru prevenirea pandemiei COVID-19

Mai exact, folosindu-se de Legea 55/2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, care spune la articolul 30 ca "in cazul personalului incadrat in unitati sanitare, de asistenta sociala, de asistenta medico-sociala si in institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale, termenele de preaviz nu incep sa curga, iar, daca au inceput sa curga, se suspenda pe intreaga durata a starii de alerta", conducerea spitalului din Focsani nu-i da voie Roxanei sa plece.

Tragedia de la Piatra Neamt era sa se repete la Iasi. Managerul spitalului afectat a suferit un AVC

Concret, intr-o adresa semnata de managerul unitatii medicale, medicul este instiintat ca sefa Sectiei de Infectioase, Doina Carteleanu, nu ii semneaza transferul intrucat are nevoie de serviciile sale si ar dezechilibra activitatea sectiei.

Control mixt la Spitalul Judetean Piatra Neamt unde sectia ATI a ars din temelii. Cine a solicitat verificarile

Doctorita Carteleanu nu ne-a raspuns la telefon. In schimb, managerul Spitalului din Piatra Neamt a vorbit cu ea si a ramas profund dezamagit de inversunarea cu care tine cu dintii ca tanarul medic sa ramana la Focsani.

"Noi suntem spital COVID, avem 340 de bolnavi in prezent plus inca 50 de suspecti de coronavirus, pe cand la Focsani este doar o sectie de COVID. Doamna doctor care a castigat concursul vine sa lucreze in linia intai, nu pleaca in strainatate. Este un abuz de putere. Sefa de sectie de la Focsani nu vrea sa aprobe acest transfer cu acordul partilor, sub motivul ca ar ramane fara oameni. Intr-un spital, medicii vin si pleaca. Si noua ne-au plecat anul trecut trei oameni de la ATI si nu am facut caz. Situatia o stie si domnul secretar de stat Raed Arafat, de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta, care prin reprezentantul din Neamt a propus o detasare de 30 de zile, dar nu este o solutie", ne-a spus Alexandru Filimon, directorul Spitalului Judetean din Piatra Neamt.

Timpul se scurge iar pe 15 aprilie este data limita pana la care noul infectionist de la Spitalul din Piatra Neamt se mai poate prezenta la locul sau de munca, in caz contrar postul urmand a fi scos din nou la concurs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
#spital, #medic, #infectionist, #pandemie coronavirus Romania, #piatra neamt , #spital