Medic român din Belgia, despre diagnosticul greșit pus studentei din Galați. ”Îți trebuie minte limpede și odihnită, claritate și motivație”

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 17:22
4576 citiri
Medic român din Belgia, despre diagnosticul greșit pus studentei din Galați. ”Îți trebuie minte limpede și odihnită, claritate și motivație”
Ana Cichirea, un medic român stabilit în Belgia FOTO: Facebook/ Ana Cichirea

Procurorii din Galați au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unei studente la Medicină care a murit la Spitalul Județean de Urgență.

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, decesul tinerei de 21 de ani ar fi survenit ca urmare a neacordării tratamentului medical de urgenţă şi a diagnosticării greşite de către personalul medical.

Ana Cichirea, un medic român stabilit în Belgia, explică pe pagina sa de Facebook ce a provocat eroarea cadrelor medicale. „Fără întrebări esențiale nu există diagnostic, iar fără diagnostic nu există tratament”.

Doctorul susține că în medicină, diagnosticul corect rămâne „partea cea mai dificilă”.

”În medicină diagnosticul corect rămâne, din punctul meu de vedere, partea cea mai dificilă. Medicii studiază continuu, ani de zile, patologii de toate felurile, patologii separate și asociate, din sfera de specialitate și din afara acesteia, pentru a putea dezvolta gândirea medicală necesară, pentru a ajunge la chintesența unui diagnostic si ulterior a unui plan de tratament impecabil și eficient.

Povești…

În realitate medicii sunt doar niște oameni care au studiat mai mult despre alți oameni și care pot greși chiar dacă stăpânesc magistral teoria, chiar dacă sunt cei mai buni practicieni din lume.

Pentru un diagnostic corect îți trebuie, pe lângă cunoștințe medicale, minte limpede și odihnită, claritate și motivație”, a postat medicul.

Dosarul penal în cazul decesului studentei la medicină

”La data de 16.11.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) din Codul penal, în cauza având ca obiect decesul numitei Anghel Mihaela, din municipiul Galaţi.

S-a avut în vedere presupunerea că decesul a survenit ca urmare a neacordării tratamentului medical de urgenţă şi a diagnosticării greşite de către personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' Galaţi”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, conform Digi 24.

Dosarul penal menţionat a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

"Ulterior, cauza a fost preluată, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, de către această unitate de parchet, în vederea efectuării urmăririi penale. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) din Codul penal", potrivit informării instituției.

Cum a murit studenta la medicină

Mihaela Anghel, o tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Facultatea de Medicină, a ajuns pe 28 octombrie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu dureri mari de spate, relatează Agerpres. Acolo, i s-au pus două diagnostice greşite, fiind trimisă acasă de două ori de cadrele medicale. După mai multe drumuri între spital şi domiciliu, când starea ei s-a agravat, a fost internată şi operată.

Tânăra a decedat în secţia reanimare a Spitalului de Urgenţă Galaţi în urma unei infecţii generalizate, după ce iniţial diagnosticul medicilor fusese lombosciatică.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#deces studenta medicina galati, #diagnostic gresit, #Ana Cichirea, #medic belgia , #medici