Medicul ginecolog în cabinetul căruia a murit o femeie imediat după chiuretaj poate profesa în continuare. Doctorul este acuzat de ucidere din culpă

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 21:30
4185 citiri
Medicul ginecolog în cabinetul căruia a murit o femeie imediat după chiuretaj poate profesa în continuare. Doctorul este acuzat de ucidere din culpă
Medicul din Ploiești, acuzat de ucidere din culpă, nu are nicio interdicție și poate profesa meseria FOTO Captura video

Virgil Burciu, medicul ginecolog din Prahova, în cabinetul căruia a murit o femeie în vârstă de 45 de ani, imediat după o întrerupere de sarcină, este acuzat de ucidere din culpă.

Dosarul său, instrumentat inițial de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, ierarhic superior, dat fiind ”complexitatea cauzei”, conform unor surse judiciare.

Procurorii au început urmărirea penală in personam, pe numele medicului Virgil Burciu și fac cercetări în prezent cu privire la moartea femeii, dar și la modul în care ginecologul ploieștean și-a făcut meseria. Sursele citate au precizat că se fac verificări în paralel. Pe de o parte, este cercetată cauza care a dus la decesul pacientei și pe de altă parte, dacă întreruperea de sarcină a fost făcută în mod legal (sarcina nu trebuie să fi depășit a 14-a săptămână). Pentru lămurirea situației, procurorii au solicitat o serie de expertize medico-legale, iar rezultatul acestora este încă așteptat la Ploiești.

Între timp, medicul ginecolog este liber, nu are nicio măsură preventivă impusă pe numele său și nu are interdicție de a-și practica meseria.

Tragedia s-a petrecut în urmă cu un an, în septembrie 2020, într-un cabinet particular situat la parterul unui bloc din Ploiești, unde profesează medicul Burciu. Pacienta, în vârstă de 45 de ani, a venit însoțită de rudele sale (fiică și soț) la cabinetul medicului unde a și avut loc întreruperea de sarcină. Imediat după intervenția chirurgicală, femeia a acuzat o stare de rău, iar medicul se pare că a lăsat-o pe pat să-și revină. În tot acest timp, doctorul a părăsit clinica pentru a-și conduce acasă asistenta, potrivit unor surse apropiate de anchetă. Când a revenit în cabinet, medicul și-a găsit pacienta în stop cardio-respirator, motiv pentru care a cerut ajutor la Ambulanță.

În ciuda manevrelor de resuscitare, femeia a fost declarată decedată, iar totul s-a întâmplat de față cu familia sa.

Când oamenii au mers să-i ceară socoteală medicului, acesta a scos din buzunar un teanc de bani și a încercat să dea înapoi taxa plătită de femeie pentru intervenția chirurgicală, 500 de lei, potrivit unor surse.

Întreaga scenă a fost filmată atunci cu ajutorul unui telefon mobil, iar în cadru apar inclusiv un polițist și angajați ai Serviciului de Ambulanță.

În 2015, medicul Virgil Mircea Burciu a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru că lua bani de la paciente în schimbul unui avort la cerere. Pe atunci lucra la Spitalul din Vălenii de Munte.

Medicii de familie, nevoiți să facă muncă de IT-iști. Platforma Ministerul Sănătății funcționează tot mai prost
Medicii de familie, nevoiți să facă muncă de IT-iști. Platforma Ministerul Sănătății funcționează tot mai prost
Medicii de familie se descură tot mai greu cu sistemul digital al CNAS, care a ajuns să funcționeze doar câteva minute pe zi. Calitatea actului medical scade, în timp ce medicii se transformă...
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea (61 ani), fostul lider PSD, a avut o cumpănă grea, din cauza unui accident vascular suferit pe când era plecat din țară. El a vorbit pentru prima dată despre acest episod, la...
#medici, #avort, #chiuretaj, #pacienta moarta, #Ploiesti, #ucidere culpa operatie cezariana , #medici