Medic, despre restricțiile anunțate de Iohannis: „Trebuie înlocuit Grupul de Comunicare Strategica. Nu pui militari secretoși să facă diseminare de informații și educație”

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 12:12
3967 citiri
Medic, despre restricțiile anunțate de Iohannis: „Trebuie înlocuit Grupul de Comunicare Strategica. Nu pui militari secretoși să facă diseminare de informații și educație”
Președintele a anunțat miercuri noi restricții FOTO presidency.ro

Sorin Paveliu, medic primar de Medicină Internă, a criticat măsurile anunțate miercuri seară, pe 20 octombrie, de președintele Klaus Iohannis, pentru limitarea efectelor pandemiei. Acesta susține că este necesară depolitizarea acestor decizii pentru ca partidele să nu fie tentate să caute să câștige capital politic, dar mai ales subliniază că persoanele convocate la ședința de la Cotroceni nu erau cele potrivite

În plus, trebuie înlocuit Grupul de comunicare strategică în totalitate, a scris acesta într-o postare pe Facebook:

"Sunt dezamăgit rău de ieșirea lui Iohannis de ieri, deși îmi dau seama că este, de fiecare dată, doar gândire doritoare (nu știu cum să traduc).

Președintele este nivelul suprem, nu trebuie să discute decât aspecte strategice nu tactice, măsuri concrete.

1. De aceea, persoanele de la masă respectivă nu erau cele potrivite. În opinia mea conclavul ședința trebuia să se facă cu șefii partidelor politice privind un punctaj cu legile care trebuiesc aprobate de Parlament, care să permită lupta cu pandemia (mai întîi îți pregătești armele iar în cazul de față armele sunt acte normative constituționale!)

Este esențială depolitizarea acestor măsuri, altfel oricare din forțele politice va fi tentată să transforme o restricție în capital politic.

2. Apoi este necesar consensul pentru o rectificare bugetară pentru că este nevoie de bani pentru o nouă abordare a pandemiei. Să nu fie dubii - inacțiunea guvernului s-a fundamentat pe lipsa de bani și amânarea rectificării până în septembrie.

Dacă obținerea consensului nu este posibilă atunci trebuia să treacă la emiterea unui decret de instaurare a stării de urgență cu toate măsurile dure pe termen scurt care trebuiesc adoptate și să-și asume răspunderea personală pentru această.

3. Trebuie înlocuit Grupul de comunicare strategică în totalitate - nu pui militari secretoși să facă diseminare de informații și educație.

Populația trebuie să vadă că ceva s-a schimbat și că această schimbare este necesară.

Einstein spunea că „Să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți să obții rezultate diferite” este definiția nebuniei.

Aș fi vrut apoi că Președintele să arate că a înțeles situația și să evoce prioritățile în ordinea lor reală:

4. Adoptarea fermă și dura a tuturor măsurilor care împiedică transmiterea bolii. Totul începe însă de la schimbarea strategiei de testare (nu dezvolt acum) și instaurarea de măsuri țintite către populația care este cea mai vulnerabilă și aici trebuie să ne uităm la profilul decedatilor, preponderent vârstnicii cu una sau mai multe boli asociate.

5. Vaccinarea (testarea prealabilă și vaccinarea și apoi emiterea certificatului verde) este o prioritate însă este abia ultima dintre măsurile de lupta cu valul 4. Dacă nu se regândește comunicarea ne putem pregăti de pe acum pentru valul 5.

Din păcate Președintele a evocat, din nou, cele câteva măsuri care s-au dovedit ineficace: carantină de noapte (de ce?), închiderea magazinelor mai devreme (de ce?), purtarea măștilor și speranța vaccinării peste noapte (a încă 35% din populație?!).

Corelat cu zvonul unui guvern minoritar Ciucă, susținut de PSD, nu pot să trag decât concluzia că Președintele a amânat, din nou luarea necesarelor măsuri sperând că planul său politic se va împlini și răspunderea măsurilor energice, pe care a evitat întotdeauna să le promoveze, vor fi luate de un militar.

Cred că greșește din nou, însă este deja vorba strict de politică și agenda personală, așa că orice sugestie referitoare la eventuale măsuri de politică sanitară sunt inutile. Se vor lovi de un zid, Președintele României.

Între timp, nu-mi rămâne decât să mă gândesc la suferința pacienților și a rudelor acestora, la cei care urmează să-și piardă viață și la cei care sunt chemați să se îngrijească de cei bolnavi că și cum ar fi abandonați de statul român", își încheie medicul postarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriză! De ce l-a sunat Klaus Iohannis pe Recep Erdogan: „Am avut o discuție foarte bună!"
Surpriză! De ce l-a sunat Klaus Iohannis pe Recep Erdogan: „Am avut o discuție foarte bună!"
Klaus Iohannis se vrea secretar general NATO, în locul lui Jens Stoltenberg, dar favorit pentru această funcție ar fi premierul Olandei, Mark Rutte. Oficialul de la Palatul Cotroceni a auzit că...
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#masuri covid, #restrictii COVID, #Klaus Iohannis, #partide politice , #coronavirus
Comentarii