Semnal de alarmă al unui medic: Nu mai așteptați acasă dacă aveți oxigenarea sub 94% pentru că s-ar putea să muriți! VIDEO

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 23:44 6146 citiri
Dr. Ion Alexie, medic român din Las Vegas

Doctorul Ion Alexie, medic român din Las Vegas, specialist în boli interne şi boli infecţioase, a explicat concret care sunt stadiile bolii COVID și totodată care este cel mai important semnal de alarmă în acest caz.

Într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, medicul spune că boala se manifestă pe mai multe paliere, în funcție de gravitatea sa.

"Boala COVID are mai multe etape: stadiul asimptomatic sau presimptomatic, în care pacienții nu au simptome sau au simptome minime. Apoi urmează boala minimă, în care sunt simptome de febră, de tuse, foarte mulți au dureri de cap, dar încă nu au probleme cu respirația. Este apoi faza moderată, când pacienții au probleme cu respirația, simt că nu pot să respire, dar încă oxigenarea lor e foarte bună, vedeți, mai mare de 94%. După care vine o fază critică, care este faza severă, în care oxigenarea scade sub 94%, în care rata respiratorie e mai mare de 30 și dacă mergeți la spital, mulți dintre pacienții internați au infiltrații pe mai mult de 50% din plămâni. Ultima fază este faza critică, în care pacienții intră în insuficiență respiratorie, ajung pe ventilatoare, la terapie intensivă și, din păcate, la unii le cedează organele, ficatul, rinichii și mulți mor", a explicat medicil Ion Alexie.

Medicul trage un semnal de alarmă și spune că fiecare persoană ar trebui să își monitorizeze constant oxigenarea sângelui pentru a evita să ajungă într-o fază critică a bolii.

"Trebuie să vă măsurați oxigenarea. În momentul în care aveți constant sub 94% trebuie să discutați cu doctorul dumneavoastră și să vedeți dacă trebuie să vă internați. Cel puțin poate să vă facă o tomografie și să încerce tratamentele care vi se aplică dumneavoastră. În faza mijlocie a bolii se folosesc și anticorpii Regeneron, dar ei trebuie să fie folosiți destul de devreme în boală, nu când oxigenarea a scăzut, că atunci nu mai lucrează. Și, bineînțeles, cele mai importante medicamente, când sunt pacienții bolnavi, sunt antiinflamatoarele care sunt steroizii tochilizumabu. Țineți minte: saturația constantă mai jos de 94% este semnalul cel mai important de alarmă care imediat trebuie să vă facă să vedeți un medic sau să chemați o ambulanță. Nu mai așteptați dacă aveți oxigenarea sub 94% acasă pentru că s-ar putea să ajungeți în faza critică, de inflamație puternică, de furtună de citokine și să muriți", a conchis medicul Ion Alexie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News