După medalionul anti-COVID a apărut și batonul care “te apără” de boală. Ce conțin și cât costă așa-zisele accesorii împotriva coronavirusului

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 22:30
3323 citiri
După medalionul anti-COVID a apărut și batonul care “te apără” de boală. Ce conțin și cât costă așa-zisele accesorii împotriva coronavirusului
Medalioanele și batoanele ”contra covid” fabricate de firma din Coreea FOTO pureo2.eu

Medalioanele ”de protecție” împotriva COVID-19 au făcut mare vâlvă după ce două societăți publice din subordinea primarului din Voluntari, Florentin Pandele, au cumpărat astfel de produse în valoare de 30.000 de euro.

Acestea sunt fabricate în Coreea, iar firma mai are un astfel de produs. Este vorba despre niște batoane care se pun în încăperi, pe principiul bețișoarelor parfumate.

Se numește ”Pure 02 Stick” și promite să distrugă coronavirusul în proporție de 99%.

”Scopul său este să distrugă bacteriile, virusurile, mucegaiul și mirosurile neplăcute. Îl puteți folosi în casă, birou, săli de ședințe, mașină, pentru a crea un spațiu confortabil și sigur, fără virusuri și bacterii”, este descrierea produsului de pe site.

Aceștia mai menționează că ”este un dezinfectant compact și portabil care generează un scut bio-protector datorită dioxidului de clor în forma sa gazoasă”.

În plus, ar acționa pe o rază de 2-4 metri și, potrivit informațiilor de pe site, ar fi certificat ca fiind sigur de către FDA, OMS, Uniunea Europeană, DIGESA (Peru) și Ministerul Coreean pentru Siguranța Alimentelor.

Acesta se comercializează cu circa 22 de dolari, adică aproximativ 93 de dolari, dar prețul poate varia în funcție de distribuitor.

Medalioanele controversate contra covid au aceleași proprietăți, conțin tot dioxid de clor solid, doar că se poartă la gât. Potrivit informațiilor de pe site, creează ”un scut protector” timp de 40 de zile.

Achiziție de 30.000 de euro

Două instituții din subordinea primarului din Voluntari, Florentin Pandele, au cheltuit 30 de mii de euro pe medalioane care promit că protejează oamenii de Covid-19, potrivit Buletin de București.

Serviciul de Transport Voluntari (STV), din subordinea primăriei conduse de Florentin Pandele, a achiziționat 930 de medalioane „de protecție” Pure 02 Pack-Solid, la începutul lunii septembrie. Aproape fiecare angajat al STV ar fi trebuit să primească trei astfel de medalioane.

Societățile din Voluntari au plătit pentru un medalion între 140 și 145 de lei, fără TVA. Site-uri care comercializează acest produs în alte țări îl vând mult mai ieftin, chiar și cu 35 de lei, așa cum e în Filipine. În Peru costă 85 de lei, iar în Germania 75 de lei, mai arată sursa citată.

În octombrie, o altă societate condusă de Pandele, Ecovol SA, a cumpărat 60 de medalioane.

Deși patronul firmei care le comercializează în țara noastră susține că are toate avizele necesare de la autoritățile din Coreea și că ar deține și autorizație de la FDA, nicio instituție din România, nici European Medicines Agency (EMA) și nici Food and Drug Administration (FDA) nu au aprobat medalionul Pure O2 Pack-Solid.

Firma care le furnizează a fost administrată de un om de afaceri cercetat pentru operațiuni de evaziune fiscală în sistem de criminalitate organizată, scrie sursa citată.

Medalionul contra covid a ajuns în Parlament

Rodica Nassar, deputat PSD de 11 ani și fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a purtat miercuri, 20 octombrie, în Parlament, un medalion contra covid.

”Importatorii produsului vândut șoferilor din Serviciul Transport Voluntari susțin că produsul lor nu este medicament, ci un igienizant. Costă vreo 150 de lei, iar din vorbele importatorului - ar crea un fel de bulă de protecție în jurul clienților doar dacă sunt vaccinați și poartă mască. Medalionul este de fapt un pliculeț care ar elimina oxigen activ și dioxid de clor și, potrivit importatorilor, ar neutraliza Covidul. Nu au putut să mă lămurească în ce proporție se întâmplă această ”neutralizare”.

Chiar și așa chimista companiei care importă produsul s-a infectat cu Coronavirus.

Profesorul doctor inginer Ioan Călinescu de la Facultatea de chimie aplicată şi știința materialelor susține însă că este o cantitate foarte mică de oxigen activ sau dioxid de clor, prin urmare „nu are niciun efect”, a scris pe Facebook jurnalistul Vitalie Cojocari, alături de poza cu Rodica Nassar.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Covid 19, #Coreea, #Voluntari, #medaliaone covid, #batoane covid, #Florentin Pandele , #covid