Cât de greu se elimină o mașină abandonată în București: "E mai bine pentru toată lumea s-o duceți singuri la fier vechi"

Vineri, 06 August 2021, ora 11:08
2993 citiri
Cât de greu se elimină o mașină abandonată în București: "E mai bine pentru toată lumea s-o duceți singuri la fier vechi"
Parc auto cu mașinile abandonate și ridicate din Sectorul 2 FOTO Facebook/ Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, din București, Radu Mihaiu, descrie într-o postare pe Facebook procesul lung și anevoios prin care o mașină abandonată pe străzi ajunge în cele din urmă să fie predată la REMAT.

"Acestea sunt mașinile abandonate adunate de pe străzile Sectorului 2 în ultimele două luni.

30 de zile au la dispoziție proprietarii să le recupereze înainte să înceapă drumul către fier vechi.

După acest termen și o ultimă notificare, începe procesul de intrare în proprietatea statului și radierea autovehicului. În funcție de cum merge lanțul birocratic, în alte 15-60 de zile mașina e pregătită pentru predarea la REMAT.

De la momentul în care depistăm mașina abandonată pe stradă până la scoaterea definitivă din uz e un proces foarte complicat și anevoios. Un proces care implică costuri cu ridicarea și depozitarea.

Să vă scape primăria de o mașină pe care nu o mai folosiți NU e gratis. O parte din costuri sunt acoperite din valorificarea la fier vechi, dar restul rămân de plată pentru proprietarul care nu s-a descotorosit de ea la momentul potrivit.

O mașină care nu mai circulă nu mai ajută pe nimeni. E doar un obiect care adună mizerie și ocupă spațiul public. E mai bine pentru TOATĂ lumea dacă vă despărțiți de ea corespunzător și o duceți singuri la fier vechi."

În comentariile de la postarea primarului, oamenii propun soluții:

"Digitalizarea ar ajuta primăriile să recupereze banii de la proprietarii care și-au abandonat mașinile. Orice act sau serviciu solicitat de persoana respectivă primăriei, oricărei primării, ar trebui condiționat de plata restanțelor."

"La mine în zonă, cel puțin 10% din locurile de parcare sunt ocupate de mașini care nu se mișcă de acolo cu anii.

Numai din măsura asta și eliberezi mii de locuri de parcare."

"Primăria trebuie să se implice și să suporte costurile cu mașinile abandonate (radiere, transport, etc) și să ofere și un stimulent (vouchere).

Abia așa vor fi oamenii motivați să se descotorosească de ele.

Dar cât timp costurile sunt de 1000 de lei sau mai mult, ele vor sta mult și bine abandonate pe trotuar."

"Dl. primar Radu Mihaiu există posibilitatea de a achiziționa o mașină din acest parc, intrată în proprietatea statului, în loc să fie dată la casat?"

"Sper că dacă e ceva mai răsărit, precum un Porsche, să aibă o altă soartă, să nu fie dat la fier vechi."

"Scoase la licitație cu strigare! USA style!"

"De ce trebuie neapărat date hoților de la Remat? Ca să ofere 0.2 lei/kg, când prețul fierului sare de 1 leu/kg. De ce nu faceți un sistem de licitație cu participare publică și le veți valorifica mult mai bine, că până la urmă este vorba de bani la buget."

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Cel mai tânăr primar din Ecuador găsit împușcat în mașină. ”Nimeni nu este în siguranță” în această țară
Cel mai tânăr primar din Ecuador găsit împușcat în mașină. ”Nimeni nu este în siguranță” în această țară
Brigitte Garcia, cel mai tânăr primar din Ecuador, şi un consilier au fost găsiţi împuşcaţi mortal într-o maşină, duminică dimineaţa, a anunţat poliţia din această ţară...
#masini abandonate spatiu public, #REMAT, #sectorul 2, #primar, #radu mihaiu , #primaria