Taxe de 500 de lei pentru ridicarea si transportul vehiculelor abandonate, in Sectorul 6. Ciucu: "Nu mai vedem orasul de masini"

Joi, 18 Februarie 2021, ora 21:58
2466 citiri
Taxe de 500 de lei pentru ridicarea si transportul vehiculelor abandonate, in Sectorul 6. Ciucu: "Nu mai vedem orasul de masini"
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 FOTO Facebook/ Ciprian Ciucu

Consiliul Local Sector 6 a adoptat, in sedinta de joi, 18 februarie, Regulamentul de ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor stationate neregulamentar si a celor abandonate.

Hotararea a fost adoptata cu 16 voturi pentru si 9 abtineri.

Conform hotararii, pentru activitatea de ridicare si transport al vehiculelor fara stapan si abandonate se percep de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, urmatoarele taxe: 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operatiunea de ridicare si 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operatiunea de transport.

Descoperirea facuta de firma de asigurari in cazul unei masini arse la o nunta. Este suspectata o noua metoda de fraudare

Pentru activitatea de ridicare, transport si depozitare a vehiculelor stationate neregulamentar se percep de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, urmatoarele taxe: 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operatiunea de ridicare; 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operatiunea de transport; 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru depozitare.

Hotararea vizeaza aprobarea Regulamentului de ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor stationate pe domeniul public, in alte locuri decat drumul public, a celor stationate neregulamentar, a vehiculelor parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoanele cu handicap si a vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public/privat al statului sau al subunitatii administrativ-teritoriale a Sectorului 6.

Ciprian Ciucu, dupa spalarea strazilor in Sectorul 6: "Firma de salubrizare si Politia Locala nu au actionat conform discutiei"

La solicitarea Directiei Generale de Politie Locala Sector 6 si/sau Brigazii de Politie Rutiera, in baza dispunerii masurii tehnico-administrativa de ridicare a vehiculului, Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6/operatorul contractat va efectua operatiunea de ridicare, transport si depozitare a vehiculului respectiv.

"E corect sa-i amendam pe cetateni, insa ar fi corect intai sa le oferim locuri de parcare. V-as propune ca, pana sa implementam proiectul propriu-zis, adica pana a le ridica cetatenilor masinile, sa-i lasam doua - trei luni, sa avem o perioada de informare", a spus consilierul local PSD Simona Butacu.

Primaria din Sectorul 6 vrea sa construiasca trei parcari supraetajate. Ciprian Ciucu a dezvaluit terenurile care vor fi folosite

Primarul Ciprian Ciucu a apreciat ideea de informare a cetatenilor despre aceasta initiativa.

Potrivit acestuia, cetatenii cer masuri, in contextul in care se parcheaza oriunde. "Nu mai vedem orasul de masini, spatiul verde de masini, nu mai avem loc de masini, care sunt puse unde fiecaruia ii pica mai bine. Aceasta situatie de haos nu poate continua. Acest proiect vizeaza in special ridicarea masinilor abandonate", a precizat Ciprian Ciucu.

El a mentionat ca sunt mii de masini abandonate pe spatiul public.

Primarul Sectorului 6 a subliniat ca anul acesta vizeaza masinile abandonate, dubele si utilitarele cu care aceia care lucreaza la firme vin acasa, in loc sa le lase in garaj, precum si vehiculele parcate pe spatiul verde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#ridicare masini, #sector 6, #taxe, #ciprian ciucu , #stiri sociale