Marsul Dumnezeu nu face politica, sambata, in Bucuresti

Sambata, 19 Noiembrie 2016, ora 08:18
5230 citiri
Marsul Dumnezeu nu face politica, sambata, in Bucuresti
Foto: Facebook/Marsul Dumnezeu nu face politica

Sambata are loc in Bucuresti Marsul Dumnezeu nu face politica, organizat de comunitatea LGBT.

"Ai tot auzit in ultima vreme despre Coalitia pentru Familie si despre incercarea lor de a modifica Constitutia si a interzice casatoriile gay. Pe diverse canale, reprezentantii acestora iti vorbesc despre "familie traditionala", "valori stramosesti" sau credinta. Politicienii li s-au alaturat cu voiosie. In ce societate ne dorim sa traim, una in care diferite grupuri sunt marginalizate si demonizate, sau intr-o societate deschisa, in care ne respectam reciproc si ne pretuim ca cetateni egali in fata legii?", scrie pe pagina de Facebook Marsul Dumnezeu nu face politica.

Protestul va incepe la ora 14:00, din Piata Romana (colt cu str. Caderea Bastiliei).

Pana acum, sute de persoane sustin ca vor merge la mars si peste 2.000 sunt interesate de eveniment.

"Pentru a spune raspicat #SustinLGBT si a transmite un semnal politicienilor care se afla saptamanile acestea in campanie electorala, ca drepturile omului nu sunt negociabile si ca separatia dintre stat si Biserica este un principiu constitutional de baza. Politicienii au datoria sa asculte toate grupurile din societate si sa ii reprezinte pe toti cetatenii asa cum se cuvine", este indemnul de iesire la mars.

Orhganizatorii continua prin a indemna internautii sa vina la protest indiferent daca sunt sau nu atasati cauzei LGBT, "pentru ca atunci cand drepturile unor cetateni sunt puse sub semnul indoielii, drepturile fiecaruia dintre noi sunt in pericol".

Casatoria doar intre femeie si barbat: Am putea fi chemati la referendum in aprilie

Amintim ca mai multe partide politice sustin organizarea unui referendum in aprilie 2017 pentru modificarea Constitutiei, astfel incat casatoria sa fie definita strict ca legatura dintre un barbat si o femeie.

Liberalii sustin organizarea referendumului, a anuntat, luni, coordonatorul campaniei pentru parlamentare al PNL, Gheorghe Falca.

De asemenea, copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu si Coalitia pentru Familie au semnat un protocol cu privire la organizarea acestui referendum national pentru revizuirea Constitutiei Romaniei, referitor la redefinirea notiunii de familie.

Iar saptamana trecuta, seful PSD, Liviu Dragnea, a spus ca ar vrea ca referendumul pe Constitutie sa aiba loc cel tarziu in primavara anului viitor, in aprilie sau mai, pentru ca problema sa capete o solutie sau alta inainte ca dezbaterea sa provoace dispute prea mari in societate.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Marsul Dumnezeu nu face politica Bucuresti , #homosexuali