Mars pro-gay la Cluj: A participat si un deputat (Foto&Video)

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 13:546808 citiri
Mars pro-gay la Cluj: A participat si un deputat (Foto&Video)
Foto: Facebook/SpuneDrept

Peste cinci sute de reprezentanti ai minoritatilor sexuale si sustinatori ai lor au luat parte, sambata, la Cluj, la un mars prin care au dorit sa atraga atentia asupra problemelor cu care se confrunta in Romania.

Printre participanti s-a numarat si deputatul USR Adrian Dohotaru care a declarat ca primaria a gresit ca nu a autorizat actiunea in centrul orasului, ci pe o strada laturalnica.

Manifestantii au purtat tricouri albe si au avut numeroase steaguri in culorile curcubeului.

De asemenea, oamenii au adus pancarte si bannere cu mesaje precum "Dormi mai bine daca stii ca ai interzis cuiva sa aiba o familie", "Te deranjeaza ca si noi iubim" sau "Traditia noastra este iubirea", evenimentul derulandu-se sub sloganul "#spuneDrept".

"Miscarea nu este o parada, ci un mars. Trebuie sa spunem stop abuzurilor din spatiul public. Este important sa revendicam acest spatiu public, pentru ca este al tuturor si este dreptul nostru sa fim azi aici. Nu vorbim despre preferintele oricarei persoane, ci vorbim despre respectarea unor drepturi civice.

Acesta este dreptul nostru de intrunire in spatiul public pe care il revendicam si vom face asta de cate ori va fi nevoie pentru ca miscarea pentru drepturile comunitatii LGBT in Romania abia acum incepe sa creasca. Vom face asta fara ura, impreuna si cu solidaritate", a spus Andra Cordos, presedinte Go Free si membru al Comitetului National Coordonator al Campaniei "No Hate Speech in Romania".

Marsul a fost autorizat intre orele 10:00 si 12:00 pe strazile Gavril Muzicescu-Bulevardul 1 Decembrie 1918, participantii la mars reclamand faptul ca Primaria le-a autorizat evenimentul pe o strada laturalnica, departe de centru, chiar daca majoritatea manifestatiilor din Cluj-Napoca au loc de obicei in Piata Unirii din oras.

Un deputat al USR a participat la mars

La eveniment a fost prezent si deputatul USR de Cluj, Adrian Dohotaru, care a declarat ca sustine respectarea drepturilor comunitatii LGBT+ si ca Primaria a gresit ca nu i-a lasat in zona centrala.

"Cu USR ne-am pozitionat foarte clar, sustinem parteneriatul civil intr-o proportie de peste 90% dintre membrii care fac parte din Comitetul Executiv. Este foarte bine ca avem astfel de marsuri, sa aratam diversitatea orasului", a spus Dohotaru.

Imediat dupa terminarea marsului, organizatorii i-au sfatuit pe cei prezenti sa renunte la insemnele, pancartele si steagurile cu care au venit, subliniind faptul ca "orasul nu este sigur" din acest punct de vedere.

Pe retelele de socializare oamenii sustin ca la mars au fost peste 1.000 de persoane.

Tot sambata, incepand cu ora 13:00, organizatia Noua Dreapta a anuntat desfasurarea unui mars in centrul orasului, scopul manifestatiei fiind de sustinere a "familiei traditionale".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News