Maraton al vaccinarii impotriva COVID-19, timp de 3 zile, la Timisoara. Sunt disponibile 10.000 de doze de vaccin Pfizer

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 17:12
Autor: Lavinia Ionita
Maraton al vaccinarii impotriva COVID-19, timp de 3 zile, la Timisoara. Sunt disponibile 10.000 de doze de vaccin Pfizer
Foto/ Pixabay

Un maraton de vaccinare impotriva COVID-19 se va desfasura, timp de trei zile, la Timisoara, unde vor fi create 30 de fluxuri si se vor folosi 10.000 de doze de vaccin Pfizer. Sute de voluntari, medici si asistenti de la toate spitalele din Timisoara si studenti medicinisti, societatea civila si administratia publica locala sunt implicati in aceasta campanie.


In perioada 23-25 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri CRAFT de pe bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22, se va desfasura un adevarat maraton de vaccinare, sub sloganul "Pune umarul pentru Timisoara. Vaccineaza-te!", potrivit unui comunicat al Primariei Timisoara.

Pe parcursul a trei zile, atat ziua, cat si noaptea, sute de cadre medicale voluntare si studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara vor fi implicati in aceasta campanie.

"Ca medici in sectii de Terapie Intensiva, suntem ca niste medici de front, ne zbatem zilnic sa salvam cat mai multe vieti. Dar acum, fata de anul trecut pe vremea asta, avem puterea de a iesi impreuna din pandemie, prin vaccinare. Vaccinarea e gratuita, e eficienta, e sigura si ii indemn cu toata caldura pe toti timisorenii care inca nu s-au vaccinat sa se inscrie de indata pe platforma RoVaccinare si sa vina la Maratonul Vaccinarii.

Salutam gestul de solidaritate al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, care a pus la dispozitie gratuit complexul CRAFT, cu toate facilitatile, asigurand astfel o locatie exceptionala pentru desfasurarea Maratonului vaccinarii", a declarat dr. Dorel Sandesc, seful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Judetean Timisoara si presedintele Asociatiei pentru ATI "Aurel Mogoseanu".

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, este de parere ca Timisoara are sansa de a deveni primul oras liber de COVID-19.

"Timisoara are sansa sa fie primul oras liber de Covid-19 daca ne vaccinam toti. Daca stiu ceva, e ca timisorenii sunt solidari la greu, de aceea ii chem pe toti timisorenii sa puna umarul pentru orasul lor, pentru scoli redeschise, pentru viata sportiva si culturala a orasului, pentru afacerile locale, pentru normalitatea de care ne e dor tuturor. Acum, la Maratonul Vaccinarii, e momentul sa ne demonstram dragostea pentru ai nostri si pentru Timisoara. Acum e momentul pentru victoria unei comunitati unite in fata virusului", a transmis primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

 Articol citit de 1885 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  KMB877
  16.04.2021, 18:19
  De ce doar 10'000?!
  Asta inseamna cam 3% din populatia orasului Timisoara. E jalnic!
  Cu alte cuvinte, sunt necesare 3 luni de "maraton" in fiecare zi, pt vaccinarea intregii populatii.
  DanilaPrepeleac
  16.04.2021, 19:50
  calcul gresit...
  pleci de la premia ca nimeni nu s-a vaccinat...eu avansez ca probabil 25-30% din populatia Timisoarei s-a vaccinat deja (vaccinarea a inceput in decembrie)...70-80 din cei peste 60 de ani etc... alt numar de exclus este cel al copiilor adica cei sub 18 ani...cam alte 30-35% din populatia Timisoarei...plus 10% cei care au avut COvid si sunt imuni...
  slatul asta de 10,000 de vaccinuri ar reprezenta cam 10-15% din cei ramasi de vaccinat ceea ce este un salt foarte ...sanatos!...se apropie de imunitatea de turma la 60-70% din populatie...