Maica Tereza a fost sanctificata - peste 100.000 de oameni s-au adunat la Vatican (Video)

Duminica, 04 Septembrie 2016, ora 13:01
9867 citiri
Maica Tereza a fost sanctificata - peste 100.000 de oameni s-au adunat la Vatican (Video)
Foto: Captura YouTube/Centro Televisivo Vaticano

Maica Tereza a fost declarata sfanta de Biserica Catolica, in cadrul unei ceremonii tinute duminica de catre Papa Francisc. Evenimentul a avut loc la Vatican, iar la ceremonia religioasa au participat peste 100.000 de oameni, precum si 13 sefi de stat.

Cardianlul Angelo Amato a citit o scurta biografie a Maicii Tereza, careia i-au fost atribuie doua vindecari miraculoase ale unor oameni foarte bolnavi. Amato l-a rugat apoi pe papa Francisc sa o canonizeze in numele Bisericii Catolice, scrie BBC.

"Dupa deliberari si rugaciuni si dupa ce am cerut sfatul multor frati episcopi, o declaram pe Binecuvantata Tereza din Calcutta sfanta si o alaturam sfintilor, hotarand ca trebuie sa fie venerata de intreaga Biserica", a spus Suveranul Pontif.

La Roma au fost adusi cu autobuzele circa 1.500 de oameni fara adapost din toate colturile Italiei. Ei au primit locuri de onoare la ceremonie, iar apoi au fost serviti cu pizza de 250 de maicute si preoti.

Inaintea slujbei de canonizare, papa Francisc a denuntat pacatul indiferentei fata de foamete, exploatare si alte suferinte, in timp ce vorbea despre exemplul oferit de Maica Tereza in lupta cu aceste maladii.

Maica Tereza a murit in Calcutta, India, in urma cu 19 ani. In locurile natale, canonizarea sa e vazuta mai degraba ca o formalitate, transmite Sky News.

"Ea deja era o sfanta pentru noi toti", a spus Sunita Kumar, care este purtatorul de cuvant al organizatiei de caritate fondate de Maica Tereza, care are centre in intreaga lume, unde mii de calugarite se ocupa de cantine pentru saraci, adaposturi, spitale si orfelinate.

Afla mai multe despre viata Maicii Tereza

Considerata de multi ca ar fi fost un adevarat sfant prin tot ce a facut, iar munca sa fiind apreciata la nivel mondial, Maica Tereza nu a scapat insa de sirul contoverselor, legate mai ales de faptul ca s-ar fi indoit de Dumnezeu, in ultimii 40 de ani de viata, asa cum reiese din corespondenta facuta publica in 2007.

Papa Ioan Paul al II-lea, fara sa mai astepte trecerea celor cinci ani de la decesul Maicii Tereza (pe 5 septembrie 1997), a cedat presiunilor si a permis in mod exceptional deschiderea procesului diecezan (prima faza a canonizarii), in primavara lui 1999. S-a trecut apoi la strangerea dovezilor "virtutilor eroice si ale sfinteniei".

Astfel, in timpul unei ceremonii solemne din 21 decembrie 2002, papa a recunoscut oficial, post-mortem, un "miracol" savarsit de Maica Tereza, lucru ce a insemnat un pas inainte spre sanctificare.

Un comitet al Vaticanului recunoscuse, anterior, caracterul miraculous al vindecarii unei tinere din India, care suferea de o tumoare la stomac.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Maica Tereza canonizata, #canonizare Maica Tereza , #religie
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza trolheim
trolheim
rank 1
si Kim Jong-un si-a canonizat niste subalterni neascultatori