Luna cu 35 de zile, pe facturile RADET - ce optiuni au cei care platesc prea mult la caldura (Video)

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 17:10 3507 citiri

Lunile de iarna au adus nu doar preturi mai mari la energie termica, ci si facturi absurde, pentru luna octombrie facturandu-se 35 de zile de furnizare a caldurii, iar pentru luna decembrie - 33 de zile.

Astfel, locuitorii Capitalei care au apelat la solutia reabilitarii termice a blocurilor, au ajuns sa plateasca chiar mai mult pentru caldura decat inainte potrivit Evenimentului Zilei.

Spre exemplu, pentru un apartament cu 3 camere din Berceni, cu 3 persoane, factura pentru caldura si apa calda s-a ridicat la 900 de lei, deoarece este singurul apartament ramas care este conectat la RADET.

Reprezentantii RADET au transmis insa ca luna viitoare vor fi mai putine zile facturate, pentru a se putea scadea zilele care au fost facturate in plus pentru decembrie si octombrie 2013.

Pentru a nu plati mai mult decat consumul, RADET recomanda celor care locuiesc in blocuri cu cateva apartamente bransate sa faca o cerere prin care sa se schimbe felul in care se face facturarea si calcularea consumului - in sistem pausal.

O alta solutie o reprezinta centralele pe gaz, in acest caz investitia amortizandu-se in aproximativ sapte ani, aceasta fiind media la nivel national. In orase precum Constanta, insa, unde pretul gigacaloriei este e 359 de lei, investitia se amortizeaza in mai putin de trei ani.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News