Lucrarile la pasajul de la Piata Sudului sunt amanate din nou: Nimeni nu vrea sa spuna cand se vor incheia

Luni, 20 Martie 2017, ora 17:564160 citiri
Lucrarile la pasajul de la Piata Sudului sunt amanate din nou: Nimeni nu vrea sa spuna cand se vor incheia
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Desi in urma cu doua luni Primaria Capitalei dadea asigurari ca pasajul de la Piata Sudului va fi gata in luna aprilie, pe santier nu mai sunt decat cativa muncitori si nimeni nu stie exact cand se vor incheia lucrarile.

"In urma ultimelor discutii avute cu constructorul, acesta ne-a garantat ca in doua luni de zile este gata pasajul de la Piata Sudului", declara la jumatatea lunii februarie viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu.

De asemenea, in 21 octombrie, cand a vizitat santierul, primarul Capitalei, Gabriela Firea (foto), declara ca lucrarile se vor incheia intr-un termen de "nu mai mult de 5-6 luni", subliniind ca au existat intarzieri la acest obiectiv, dar promitand totodata ca acest lucru "nu se va mai repeta, cel putin in aceasta administratie".

Constructia Pasajului Piata Sudului a inceput in primavara anului 2014 si trebuia incheiata la sfarsitul anului 2015. Ulterior, termenul de finalizare a fost mutat la 30 iunie 2016. Suntem la jumatatea lui martie 2017 si nici constructorii, nici reprezentantii Primariei Capitalei nu vor sa dea explicatii cu privire la prelungirea lucrarilor, relateaza Digi24.

In tot acest timp, mii de soferi pierd timpul in ambuteiajele din Piata Sudului, traficul fiind aproape blocat la orele de varf.

Pasajul ar reduce tranzitarea zonei la doar 3 minute, conform proiectului.

Acum insa, dureaza circa "o ora, o ora si jumatate, cel putin", potrivit unui sofer.

Jurnalistii de la Digi24 au incercat sa discute cu reprezentantii asocierii Astaldi - Romconstruct, cei care construiesc pasajul, si cu oficiali ai Primariei Capitalei, dar au fost refuzati.

Citeste mai multe despre: