Lucrarile de la Aeroportul "Delta Dunarii" au fost finalizate. Cand vor incepe zborurile pentru turisti

Joi, 10 Iunie 2021, ora 23:00
Autor: Iulian Birzoi
Lucrarile de la Aeroportul "Delta Dunarii" au fost finalizate. Cand vor incepe zborurile pentru turisti
Presedintele CJ Tulcea a explicat ca autoritatile discuta cu mai multe companii aeriene FOTO Facebook / Horia Teodorescu

Presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu, a anuntat joi, 10 iunie, ca aeroportul "Delta Dunarii" Tulcea este pregatit pentru a opera curse regulate cu aeronave de pana la 200 de pasageri.

"Astazi s-a facut receptia lucrarilor la Aeroportul "Delta Dunarii" Tulcea - a fost finalizat un proiect deosebit de important, finantat prin #ITIDeltaDunarii, care a vizat cresterea sigurantei si a securitatii pasagerilor pe #aeroport.

Lucrarile au constat in construirea unei remize pentru acomodarea optima a autovehiculelor cu gabarit mare, precum si spatii necesare pentru echipamentele aeroportuare de deservire a aeronavelor. In plus, s-au amenajat benzile aferente suprafetelor de miscare si a unui drum perimetral de securitate in incinta aeroportului, completat de un sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei traficului #aerian, cu functia de monitorizare a operatiunilor aeriene si deservire la sol a aeronavelor", a afirmat Horia Teodorescu pe Facebook.

Potrivit presedintelui CJ Tulcea, luna aceasta va fi depus un proiect pentru extinderea terminalului de pasageri astfel incat sa se mareasca capacitatea de operare a aeronavelor. Totodata, Teodorescu vorbeste despre posibilitatea unor curse regulate pentru turistii care vor sa viziteze Delta Dunarii.

"Se poarta discutii cu mai multe companii aeriene pentru deschiderea curselor regulate si a unor curse charter, pentru turistii care vor sa viziteze Delta Dunarii.

Un aeroport nu inseamna doar o pista si o cladire, asadar #Aeroportul "Delta Dunarii" Tulcea, #Podul peste Dunare si #Portul Tulcea sunt cele trei proiecte curajoase prin care conectam mai bine Tulcea la Romania si la Europa!

#Conectarea judetului din punct de vedere aerian, rutier si naval va conduce la dezvoltarea turismului si a investitiilor in judet, implicit mai multe locuri de munca si un nivel de trai mai bun pentru fiecare tulcean", a conchis Horia Teodorescu.

 Articol citit de 5535 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Kasper
  11.06.2021, 00:17
  Aiuritor
  Bani tocati aiurea. Mai este un aeroport la Mihail Kogalniceanu, in judetul Constanta. Economic nu se justifica functionarea a doua aeroporturi atat de aproape, mai ales ca fluxul de pasageri este atat de mic. Probabil vor urma Galati si Braila, fiecare cu aeroportul lor...
  gheu
  11.06.2021, 02:59
  Si
  care-i baiul?
  Kasper
  12.06.2021, 23:43
  Aiuritor
  Baiul este ca am scris de ce, dar tu citesti literele si nu intelegi textul. La ce flux de calatori vor avea nu isi vor acoperi cheltuielile de functionare.
  Nonpolitikon
  10.06.2021, 23:50
  Asta e-n perspectiva că dacă nu de draghează măcar șenalul naviga
  bil, n-or să mai circule nici bărcile pe-acolo?
  gheu
  11.06.2021, 02:57
  Ma
  Tu eti obsedat sau cum se zice in Braziliana Posedu.
  Nonpolitikon
  11.06.2021, 07:20
  Numa' pân-o citește și decidentu' și bagă draga,
  de-o s-apară-n media toată ziua!