Lotiune cosmetica letala: 25 de persoane au murit. Produsul a fost retras de pe piata

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 19:46
3619 citiri
Lotiune cosmetica letala: 25 de persoane au murit. Produsul a fost retras de pe piata
Foto: mega-depozit.ro

O lotiune de ingrijire a pielii, care contine alcool metilic si care ar fi provocat moartea a 25 de bihoreni, dupa ce au baut din ea, recipientul fiind similar celui pentru spirt medicinal, va fi retrasa de la comercializare in urma unei anchete a Protectiei Consumatorilor in Regiunea de Nord-Vest.

Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj a declansat o ancheta in Regiunea de Nord-Vest pentru gasirea si retragerea de la comercializare a lotiunii pentru ingrijirea pielii Alcofarm.

Seful CRPC Cluj, Cristian Nicula, a declarat miercuri ca produsul contine alcool metilic si a fost baut de mai multe persoane din Bihor, care ulterior au murit.

"Am declansat o ancheta in toata Regiunea de Nord-Vest, dupa ce am primit informatii despre lotiunea Alcofarm pentru ingrijirea epidermei, cu efect antiseptic, care, potrivit buletinului de analiza, contine alcool metilic, componenta nementionata pe eticheta produsului.

Ancheta vizeaza depistarea si retragerea de la comercializare a lotiunii, produsa de o firma din Bistrita, care, din cate am aflat, nu mai desfasoara nicio activitate. Precizez ca in judetul Bihor, in cursul anului 2013, au fost semnalate 25 de cazuri de decese in urma consumului acestui produs, prin ingerare, eventual in combinatie cu alte produse similare. Recipientul acestei lotiuni seamana cu unul de spirt medicinal", a spus Nicula.

Potrivit acestuia, in baza buletinului de analiza al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj, produsul Alcofarm este considerat neconform, motiv pentru care comisarii de la Protectia Consumatorilor au dispus retragerea de la comercializare a loturilor nr. 234/01.07.2011 si 235/02.07.2011 identificate in judetul Bihor.

Reprezentantii CRPC Cluj au mentionat ca in cazul identificarii altor loturi din acest produs vor fi luate probe pentru analize in laboratorul DSP Cluj, pentru proprietatile organoleptice si parametrii fizico-chimici.

In luna aprilie, Directia de Sanatate Publica Bihor anunta ca in judet au fost inregistrate multe cazuri de intoxicatii cu combinatii de substante extrem de nocive, precum alcool sanitar cu lichid de frana, lichid de parbriz, antigel, alcool metilic.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#lichid Alcofarm retras vanzare, #Alcofarm lichid sanitar moarte, #alcool metilic retras piata, #alcool sanitar provocat deces , #consumatori