Locuitorii din Targoviste nu au apa calda de trei luni

Miercuri, 22 August 2012, ora 10:182169 citiri
Locuitorii din Targoviste nu au apa calda de trei luni

Locuitorii din municipiul Targoviste abonati la societatea Termica nu mai au apa calda de trei luni, iar situatia s-ar putea prelungi alte cateva luni.

Furnizarea apei calde a fost sistata dupa ce Distrigaz a intrerupt furnizarea de gaze catre Termica, din cauza datoriilor. Societatea targovisteana de distributie a energiei termice are conturile blocate de ANAF, din decembrie 2011.

Directorul Termica, Ion Popescu, a declarat ca sunt necesare 17,8 milioane de lei pentru ca societatea sa poata functiona si sa reia furnizarea apei calde, bani pe care primaria nu ii are.

Consilierii locali targovisteni, intruniti marti in sedinta extraordinara, au hotarat formarea unei comisii care sa inceapa negocierile cu doua societati interesate de concesionarea activelor Termica. Autoritatile locale spera si intr-un ajutor guvernamental, asa cum s-a intamplat si in iarna anului 2010.

Aproape 2.700 de persoane fizice din Targoviste mai au locuintele racordate la Termica. Acestora li se adauga institutiile publice si unitatile de invatamant. Daca nu va fi gasita o solutie de rezolvare a situatiei, toate aceste categorii de persoane vor ramane fara caldura in sezonul rece.