Locuitorii din Targoviste, fara apa calda la robinete

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 12:30
1721 citiri
Locuitorii din Targoviste, fara apa calda la robinete

Locuitorii din municipiul Targoviste au ramas, de joi seara, fara apa calda la robinete, pe termen nedeterminat, ca urmare a datoriilor mari acumulate de Termica SA catre Distrigaz.

Societatea Termica Targoviste inregistreaza o datorie de peste 7 milioane de lei la Distrigaz, motiv pentru care livrarea de gaze catre furnizorul de energie termica a fost sistata. In plus, societatea nu beneficiaza de acesti bani pentru a-si putea achita restantele la plata. Prin urmare, Termica a decis sa intre in programul anual de revizii si reparatii.

"Furnizarea apei calde catre populatie a fost intrerupta ca urmare a datoriilor pe care societatea de furnizare a energiei termice din municipiul Targoviste, respectiv SC Termica SA, le are de achitat catre Distrigaz. Suma acestor datorii se ridica la peste 70 de miliarde de lei vechi. Din pacate, la ora actuala, SC Termica SA se afla in imposibilitatea de a-si onora platile restante catre furnizorul de gaze naturale. Termica s-a vazut obligata sa sisteze alimentarea consumatorilor cu apa calda si sa intre in programul anual de revizii si reparatii la utilajele din dotare", a precizat vineri Emanuela Colea, purtator de cuvant al Primariei Targoviste.

Deocamdata, nu se stie cand va fi reluata furnizarea de apa calda catre populatie, Termica incercand sa mai beneficieze odata de clementa furnizorului de gaze.

"Se vor relua negocierile cu cei de la Distrigaz si, in functie de rezultate, speram ca lucrurile se vor remedia", a adaugat Emanuela Colea.

O situatie asemanatoare s-a inregistrat si in toamna anului 2008. Atunci, Consiliul Judetean Dambovita a aprobat acordarea unei sume de un milion de lei Primariei Targoviste pentru a se plati o parte din datoriile Termica, societate care merge in pierdere din 2005. Termica are aproape 9.000 de abonati, ceea ce reprezinta o treime din numarul apartamentelor din Targoviste.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#apa calda Targoviste, #Targoviste utilitati , #locuitori