Locuitorii din orasul dambovitean Pucioasa, lasati fara apa timp de cinci zile

Joi, 12 Mai 2011, ora 17:27
999 citiri
Locuitorii din orasul dambovitean Pucioasa, lasati fara apa timp de cinci zile
Foto: Arhiva

Locuitorii din orasul Pucioasa, din Dambovita, nu vor avea apa potabila timp de cinci zile, pana marti, 17 mai, iar elevii si prescolarii nu vor merge la cursuri doua zile, dupa ce o cantitate semnificativa de mal a intrat, in noaptea de miercuri spre joi, in vanele Statiei de Tratare a Apei.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita s-a intrunit, joi, intr-o sedinta extraordinara, pentru a dispune masurile necesare dupa ce a fost sistata alimentarea cu apa a orasului Pucioasa.

"Se estimeaza ca serviciul ar putea fi intrerupt pana in data de 17 mai, ora 24.00", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Dambovita.

Masura a fost luata dupa ce o cantitate semnificativa de mal a intrat in vanele Statiei de Tratare a Apei, din cauza procesului de golire a lacului de acumulare a Barajului Pucioasa.

Prin urmare, nu s-au mai putut asigura debitul si presiunea apei necesare locuitorilor si institutiilor. Desi au fost identificate doua surse alternative (Galma - Ratei, prin Fieni si montarea unor pompe la piciorul Barajului), acestea nu pot asigura integral consumul.

Pentru a nu lasa populatia fara nicio sursa de apa, au fost montate noua cismele stradale in zona de blocuri, care functioneaza intre orele 06.00 - 23.00. De asemenea, o cisterna cu o capacitate de 3.000 de litri aprovizioneaza institutiile publice.

Pe de alta parte, cursurile la scolile si gradinitele din localitate vor fi intrerupte, vineri si luni, urmand ca materia sa fie recuperata ulterior.

Incepand de vineri, cisterne ale Inspectoratului Judetean de Jandarmi, ale Garnizoanei Targoviste si ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta vor transporta apa potabila si menajera, urmand ca administratia locala sa stabileasca punctele de distributie.

"Din cauza lucrarilor de reparatii la baraj, pot fi afectate si localitatile Branesti, Vulcana Bai, Vulcana Pandele si Doicesti. Atat Sistemul de Gospodarire a Apelor Dambovita, cat si Compania de Apa fac toate demersurile necesare pentru revenirea la normal", mai precizeaza sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#orasul dambivitean Pucioasa, #fara apa potabila , #locuitori