Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Multe state din UE au intrat în “zona roșie” DOCUMENT

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 12:274242 citiri
Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Multe state din UE au intrat în “zona roșie” DOCUMENT
Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate FOTO Pexels

Guvernul a aprobat vineri, 26 noiembrie, noua Listă cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată. Germania, Irlanda, Olanda, Ungaria sau Bulgaria se află în zona roșie.

CNSU a modificat lista țărilor cu risc epidemiologic pe coduri de culori, în funcție de incidenta COVID. Noua listă intră în vigoare începând cu data de 28.11.2021, ora

00.00.

Potrivit acesteia, Insulele Cayman prezintă cea mai ridicată incidență cumulată la 1.000 de locuitori: 52 de cazuri. Gibraltarul are o rată de 22,8 cazuri.

Anexă La HCNSU Nr. 106 Din 26.11.2021 by Gabriela Ples on Scribd

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Maramu1976
rank 1
Și mi se....