Leon Danaila, amendat din nou de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 17:305196 citiri
Leon Danaila, amendat din nou de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii
Foto: Facebook/Leon Danaila Pagina Oficiala

Leon Danaila, cunoscut neorochirurg si senator al Partidului National Liberal, a fost amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa ce anul trecut a spus ca "un homosexual poate sa fure" un copil sau sa-l "cumpere".

Senatorului a fost amendat cu 2.000 de lei, conform Realitatea TV.

Reprezentantii CNCD au constatat ca afirmatia lui Danaila "a fost facuta in public (...) si a vizat atingerea demnitatii; afirmatiile sunt de natura sa creeze o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa petentilor pe criteriul orientarii sexuale".

Acestia i-au recomandat senatorului "sa evite pe viitor producerea unor fapte de discriminare".

Amintim ca in aprilie 2017, senatorului Leon Danaila a declarat ca: "Un homosexual poate sa cumpere copii, poate sa-i fure, poate sa-i achizitioneze pe alte cai. Sa-i invete sa devina tot asa. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate sa priceapa. Nu, una e femeie, alalalt e barbat. Asta nu pricep. Imbraca-i pe amandoi barbati. Iti plac barbatii? Poftim! Sodoma si Gomora. Doamne fereste! E un regres, totusi, al speciei umane". Apoi, acesta si-a cerut scuze pentru declaratiile facute.

Tot in aprilie 2017, Danaila a fost amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii dupa ce a spus intr-un interviu ca "femeile nu sunt bune de chirurgi".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News