Legea salarizarii la Bistrita: Primarul si-a triplat salariul, la peste 13.000 de lei. Banii se iau de la investitii

Marti, 25 Iulie 2017, ora 07:00
16439 citiri
Legea salarizarii la Bistrita: Primarul si-a triplat salariul, la peste 13.000 de lei. Banii se iau de la investitii
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul PSD din Bistrita, Ovidiu Cretu, va incasa, de luna viitoare, un salariu de trei ori mai mare, ca urmare a unei decizii adoptate luni de consilieri municipali, in timp ce salariile angajatilor din subordine vor creste cu sume cuprinse intre 200 si 1.000 de lei.

Consilierii municipali din Bistrita au aprobat, luni dupa-amiaza, un proiect de hotarare privind stabilirea salariilor de baza pentru functionarii publici si personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului din Bistrita si serviciile de interes public local.

In total, cei 895 de angajati ai municipalitatii la care se mai adauga si aproximativ 200 de asistenti personali vor beneficia, incepand de luna viitoare, de salarii majorate cu sume cuprinse intre 200 si 1.000 de lei.

Conform hotararii, cele mai mari cresteri salariale vor fi la nivelul conducerii primariei Bistrita, primarul, cei doi viceprimari, administratorul public si secretarul municipiului urmand sa incaseze sume de peste 10.000 de lei lunar.

Cea mai mare crestere, de aproape trei ori fata de salariul pe care il incaseaza in prezent, se inregistreaza in cazul primarului Ovidiu Cretu, care, incepand din luna august, va avea o indemnizatie de 13.050 de lei fata de 4.200, cat castiga in prezent.

Cei doi viceprimari din Bistrita vor avea salarii de 11.600 de lei, iar administratorul public va incasa 10.310 de lei.

Salarii peste 10.000 de lei vor avea si secretarul municipiului - 10.440 de lei, arhitectul sef - 10.295 de lei si directorii executivi, care vor primi lunar 10.150 de lei.

Sindicatul spune ca cresc salariile mici, cu exceptia lui dom' primar

Liderul de sindicat din Primaria Bistrita, Sabina Malaicu, spune ca vor creste in special salariile mici ale angajatilor institutiei.

"Exista o foarte mare inegalitate intre salariile angajatilor si ale sefilor de servicii. Am negociat coeficientul cu care sa creasca aceste salarii, nu un procent cu care sa creasca toate salariile.

In general, cei cu salarii mici - si avem cazuri in care muncitorii angajati la Primaria Bistrita primesc salarii cuprinse intre 800 si 1.000 de lei - vor beneficia de cresteri semnificative, iar cei cu salarii mari vor beneficia de cresterii mai mici.

In general, cresterile salariale vor fi cuprinse intre 200 si 1.000 de lei, insa cei mai multi bani ii vor incasa salariatii cu venituri mici. Exceptie face in acest caz domnul primar care va beneficia de cresteri salariale mai mari, conform noilor prevederi legale.

Primaria Bistrita avea un nivel de salarizare redus si, din pacate, noua lege a salarizarii unitare nu va rezolva inechitatile salariale dintre angajatii de la stat - pe functii egale cu salarii egale", a explicat liderul de sindicat, Sabina Malaicu.

Banii se iau de la investitii

Purtatorul de cuvant al Primariei Bistrita, Mihai Rusti, spune ca dupa majorarile salariale care au fost stabilite in sedinta de luni a Consiliului Local Bistrita, efortul bugetar cu salarizarea personalului din Primaria Bistrita este de 18 la suta.

Banii pentru sustinerea cresterilor salariale, respectiv o suma de 4,2 milioane de lei, au fost luati de la sectiunea de dezvoltare, de la o sa serie de proiecte pe care Primaria Bistrita nu mai reuseste sa le duca la bun sfarsit anul acesta.

Citeste si Legea Salarizarii a fost aplicata la Primaria Slatina. Primarul castiga 9.000 de lei iar cel mai mic salariu e de 2.000 de lei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#salarii Primaria Bistrita , #salariu