La Oradea vor circula autobuze Volvo cu incalzire prin pardoseala

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 15:39
4324 citiri
La Oradea vor circula autobuze Volvo cu incalzire prin pardoseala
Foto: Arhiva Ziare.com

Oradenii vor avea la dispozitie, in doua saptamani, mai multe autobuze second-hand care au circulat in Oslo (Norvegia), cu sisteme de incalzire performante.

Anuntul a fost facut vineri de Csuzi Istvan, directorul societatii OTL SA, companie din subordinea Consiliului Local Oradea.

"Este o coincidenta placuta ca tocmai in perioada gerurilor mari am cumparat 14 autobuze Volvo din Norvegia, de care suntem foarte multumiti. Noi am solicitat autobuze urbane care sa nu aiba foarte multi kilometri, sa nu depaseasca zece ani. Si le-am primit la un pret foarte bun, 15.500 de euro bucata, inclusiv transportul pana in Oradea, in conditiile in care un autobuz nou face undeva la 200.000 de euro.

Noi consideram ca este o afacere rentabila, pentru ca timp de cel putin sase ani va satisface cerintele transportului public din Oradea, mai ales in perioadele reci. Aceste autobuze sunt dotate cu sisteme de incalzire mult mai performante decat cele fabricate in Turcia, de care dispunem", a declarat Csuzi Istvan.

Autobuzele au la bord aproximativ 6.000 km si au o vechime de 9 ani. Urmeaza sa fie duse la RAR pentru omologare, dupa care, in decurs de doua saptamani, sa intre in circulatie.

Fiecare autobuz dispune de 39 de locuri pe scaune si 65 de locuri in picioare. Aceste autobuze, prevazute doar cu doua usi, cu trapa pentru persoanele cu dizabilitati, reusesc sa pastreze foarte bine caldura, gratie radiatoarelor pe toata suprafata pardoselii. In plus, au si instalatie de aer conditionat.

Directorul OTL a precizat ca autobuzele actuale si tramvaiele Tatra (in curs de modernizare anul acesta) nu sunt dotate pentru a mentine confortul termic in interior in cazul temperaturilor extreme care s-au inregistrat in aceste zile.

In toamna anului trecut, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunta ca 30% din cele 500 de autobuze noi pe care urmeaza sa le achizitioneze RATB vor fi electrice. Licitatia ar urma sa fie incheiata in luna februarie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#autobuze incalzire Oradea, #autobuze second hand Norvegia Oradea, #autobuze incalzire iarna Romania , #administratia