Jurnaliştii „Recorder”, blamaţi de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. ”Vrăjmaşul extinde răul cu foarte multă uşurinţă, mai ales prin mijloacele de comunicare” VIDEO

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 18:394360 citiri
Jurnaliştii „Recorder”, blamaţi de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. ”Vrăjmaşul extinde răul cu foarte multă uşurinţă, mai ales prin mijloacele de comunicare” VIDEO
Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, în timpul slujbei la Catedrala Cuvioasa Parascheva FOTO: Adevărul.ro

Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei i-a pus la zid, joi, 14 octomnbrie, pe jurnalişti, în timpul slujbei de la Catedrala Ortodoxă „Cuvioasa Parascheva” din Focşani, arhiplină.

Credincioşi au umplut până la refuz noua catedrală a oraşului, în ciuda pandemiei de coronavirus, în lăcaşul de cult fiind văzuţi destui oameni fără mască deşi la Focşani purtarea ei este obligatorie, scrie Adevărul.

La finalul predicii Înaltpreasfinţitul Ciprian al Buzăului şi Vrancei nu le-a spus oamenilor cum să se păzească de virus, ci de ziariştii care au îndrăznit să scrie despre banii publici alocaţi pentru biserici, făcând referire, evident, la recenta anchetă a jurnaliştilor de la Recorder, pe firul căreia au intrat şi procurorii DNA.

Investigația a deconspirat o întreagă „reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează împreună într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici”.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei

”Cunosc foarte bine neliniștea pe care patriarhul a depus-o să-și asocieze toți oamenii de bună credință”

Timp de peste şapte minute înaltul prelat a făcut un întreg proces de intenţie jurnaliştilor şi le-a dat sfaturi oamenilor să se ferească de cei care le corup minţile, consideraţi mai periculoşi decât COVID-ul.

”Îmi pare rău că trebuie să dau expresie cu mâhnire unei revolte pe care am trăit-o, probabil şi dumneavoastră sunteţi în cunoştinţă de cauză în legătură cu un material pregătit de nişte jurnalişti, chipurile de investigaţii, care au insinuat la nivelul Patriarhiei Române că s-au cheltuit banii publici netransparent.

Ca unul care ştie cum s-a început Catedrala Mântuirii Neamului, fiind încă la Bucureşti, cunosc foarte bine neliniştea pe care părinţele patriarh a depus-o să-şi asocieze toţi oamenii de bună credinţă şi de calitate în jurul domniei sale pentru a se realiza un vis de ani”, a spus Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

”Nu aplecați urechea la răutăți”

Înaltpreasfințitul Ciprian l-a lăudat pe patriarh, spunând că datorită lui a fost catedrala sfințită în 2018.

”Şi aş vrea să reţinem dragii mei că după revoluţie, cu tot respectul faţă de cei care au mai construit câte ceva, singura construcţie care s-a realizat cu maximă responsabilitate şi pe bani puţini, comparativ cu cât se construieşte în alte zone, este Catedrala Neamului. Dar atunci când faci un lucru bun acest lucru stârneşte invidie, însă catedrala neamului este emblema creştinismului românesc. Şi iată că datorită patriarhului Daniel s-a ajuns în acest moment de s-a sfinţit într-o primă fază, în 2018, catedrală naţională.

Şi de aceea să nu aplecaţi urechea la răutăţile pe care le împroaşcă în spaţiul public diferite persoane care îl urăsc pe Dumnezeu, urăsc biserica şi pentru că nu-l pot ucide pe Dumnezeu îşi ţintesc atenţia pe slujitorii lui”, a spus înaltul prelat.

”Suntem ținta atacurilor celor care nu iubesc oamenii”

Arhiepiscopul a mai spus credincioșilor că cei care îi atacă pe reprezentanții Bisericii nu iubesc oamenii.

”Să nu vă mire că noi suntem totdeauna ţinta atacurilor care nu îi iubesc pe oamenii credincioşi. De aceea eu interpretez că orice tentativă de a ponegri biserica este îndreptată împotriva frăţiilor voastre, a credincioşilor care constituiţi biserica.

Trebuie să înţeleagă tot poporul că asemenea lucruri măreţe, cum este Catedrala Naţională din Bucureşti, precum Catedrala din Focşani, nu se pot realiza doar din bani credincioşilor. Trebuie să fim cinstiţi cu noi înşine şi de acea este nevoie de sprijinul, legal, al autorităţilor de stat, pornind de la guvern, apoi consiliul judeţean, primărie”, a explicat Înaltpreasfinţitul Ciprian.

Acesta a mai precizat că, în ceea ce-l privește, întotdeauna a dat garanția pentru fiecare bănuț fie că a venit din partea autorităților, fie de la credincioși.
”Să aveţi grijă dragii mei, la cele ce auziţi. Vor urma şi altele”, anticipează preotul.

”Este nu întâmplător că în preajma pelerinajului de Sf. Parascheva şi Sf. Dumitru, slujitorii unuia, căruia nu-i spunem numele, tot încearcă să lovească în biserică. Şi în inconştienţa lor nu îşi dau seama că vă jignesc pe dumneavoastră, pe drept credincioşii creştini care înfrumuseţaţi şi înnobilaţi biserica, cu prezenţa, cu rugăciunile şi cu dragostea frăţiilor voastre.

Mi-am permis să mă refer şi la acest aspect, pentru că este proaspăt. Din păcate, vrăjmaşul extinde răul cu foarte multă uşurinţă, mai ales prin mijloacele de comunicare. Păziţi-vă mintea şi sufletul de orice fel de contaminare. Nu virusul acesta este cel mai cumplit, ci acela care corupe mintea”, a mai spus Arhiepiscopul Ciprian.