Stadiul în care se află mega-pasajul Domnești. Structura metalică are peste 2.000 de tone FOTO

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 17:25 3556 citiri
Pasajul cu o lungime de 374 FOTO Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scriosteanu a transmis miercuri, 8 decembrie, pe Facebook, că a început recepția preliminară a tablierului metalic, care are peste 2.000 de tone.

Pasajul cu o lungime de 374 de metri este una dintre lucrările de infrastructură cele mai laborioase aflate în construcție în acest moment în București.

La finalizarea lucrării, se va elibera în mare măsură traficul pe Prelungirea Ghencea, o arteră foarte circulată și aglomerată în partea de vest a Capitalei. La începutul lunii octombrie, rapoartele de traseu arătau că 80% dintre grinzile metalice ale pasajului suspendat fuseseră montate.

Secretarul de stat Irinel Ionel Scriosteanu a postat miercuri, 3 noiembrie, mai multe fotografii cu lucrările la pasajul Domnești, însoțite de mesajul "𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝘁𝗼𝗮𝗺𝗻𝗮 𝗳𝗮𝗿𝗮 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗷 𝗹𝗮 𝗗𝗼𝗺𝗻𝗲𝘀𝘁𝗶".

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu antreprenorul român Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Proiectul ar fi trebuit finalizat în 2019, potrivit planului inițial, dar a fost întârziat mai mult de un an după ce fostul primar general Gabriela Firea a cerut modificarea pasajului.

Firea a dorit să fie inclusă bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea

În acest moment, termenul estimat de finalizare a pasajului Domnești este septembrie 2022.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News