Un fost ministru al Sănătății susține că Florin Cîțu și Klaus Iohannis vor transforma Ziua Națională într-o „petrecere COVID”

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 14:022477 citiri
Un fost ministru al Sănătății susține că Florin Cîțu și Klaus Iohannis vor transforma Ziua Națională într-o „petrecere COVID”
Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății FOTO Facebook/ Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății din partea USR, critică decizia autorităților de a permite organizarea manifestațiilor și sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Aceasta susține că, cu acest prilej, ”Florin Cîțu le face românilor cadou valul 5 al pandemiei”. Mai mult, adaugă că liderul PNL, alături de președintele Klaus Iohannis, vor transforma sărbătoara ”într-o petrecere covid”.

”De 1 decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei.

Nimic nu poate fi mai lipsit de patriotism decât să expui populația voit la risc de infecție cu virusul SARS-COV2 de dragul unor manifestări publice.

Între timp, în Europa de Vest, guvernele fie întăresc, fie dezbat întărirea măsurilor de protecție pentru a preveni un val 5 puternic.

Datele seci:

- Austria: rată de vaccinare completă cca 70% - intră în lockdown total pentru 3 săptămâni și face vaccinarea obligatorie de la anul.

- Germania: rată de vaccinare completă cca 67% - guvernele regionale cer vaccinare obligatorie.

- Olanda: rată de vaccinare completă cca 70% - guvernul vrea să elimine testarea din componența certificatului verde.

- România: rată de vaccinare completă cca 38% - guvernul permite evenimente cu 1.000 de persoane (vaccinate / trecute prin boală, în aer liber).

Ziua Națională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîțu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o „petrecere COVID”.

Iar la umbra scăderii temporare a numărului de cazuri și sub perdeaua de fum a formării noului FSN, legea certificatului verde s-a pierdut complet”, scrie Ioana Mihăilă pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News