Intreg Bucurestiul ramane de sambata dimineata fara apa calda? ELCEN spune ca vom afla in cateva ore

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 11:504506 citiri
Intreg Bucurestiul ramane de sambata dimineata fara apa calda? ELCEN spune ca vom afla in cateva ore
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, a anuntat, vineri, ca nu poate achita 5,8 milioane lei, adica 50% din datoria catre Distrigaz Sud, care a blocat, joi, conturile Electrocentrale Bucuresti SA. Aceasta era conditia pentru ca bucurestenii sa nu ramana sambata fara apa calda.

Totusi, Nicolaescu a transmis ca a facut o propunere Distrigaz Sud, astfel incat apa calda sa nu fie oprita.

"Noi am raspuns ca nu putem (sa platim cum vrea Distrigaz - n.red.) si am propus sa platim un milion pe luna timp de un an de zile. Asteptam raspunsul lor in urmatoarele maxim doua ore.

Daca nu platim gazele astazi (vineri - n.red.) pentru maine (sambata - n.red.), la ora 06:00 Romgazul va opri livrarea de gaze catre toate CET-urile", a declarat Marcel Nicolaescu la Antena 3.

Acesta a precizat ca nu numai o parte din Capitala va fi afectata de aceasta masura, ci tot Bucurestiul.

Amintim ca, joi, ELCEN a anuntat ca i-au fost blocate conturile bancare de executorul judecatoresc mandatat de catre seful Distrigaz Sud Retele, Dan Pantilie, ceea ce insemna ca sambata bucurestenii ar putea ramane fara apa calda.

Apoi, Distrigaz Sud Retele a anuntat ca accepta ridicarea popririi doar daca va fi achitata o prima transa de 5,8 milioane lei, adica 50% din valoarea datoriei.

Vezi ce scrisoare a trimis primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, catre Guvern, dar si raspunsul ministrului Energiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News