Inspectori deghizati in pacienti, solutia Ministerului Sanatatii la coruptia din spitale

Marti, 16 Iulie 2019, ora 17:56 5365 citiri
Foto: Arhiva Pixabay

Ideea trimiterii unui "pacient acoperit" in spitale este de fapt o parte a strategiei anticoruptie pe care Ministerul Sanatatii trebuie sa o aplice pana in 2020, a precizat, marti, ministrul Sorina Pintea.

"Nu este o idee a mea, este o parte a strategiei pe care Ministerul Sanatatii trebuie sa o implementeze pana in 2020 - povestea cu pacientul misterios. Deja am inceput sa facem aceste verificari si am cateva exemple negative, si nu ma refer doar la medici", a declarat Sorina Pintea intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Ea a dat exemplul unei persoane care a mers la un spital pentru a face consultatiile obligatorii pentru scoala de soferi si careia i s-a cerut tariful legal, plus o suma "pentru celeritate" de catre un personal auxiliar.

Trimiterea "pacientilor sub acoperire" in spitale a inceput de trei saptamani, a spus Sorina Pintea, pana acum avand loc cinci astfel de actiuni.

"In acest moment, o persoana a parasit spitalul. (...) Este o parte a strategiei anticoruptie pe care trebuie sa o aplicam, iar in momentul in care gradul de satisfactie al pacientului scade, pana la urma trebuie sa luam cu totii niste masuri si trebuie sa ne ridicam si noi semne de intrebare. (...)

Pentru unii care nu respecta niste reguli nu trebuie sa sufere toti care lucreaza in sistemul medical. Pana la urma trebuie sa invatam ca exista niste reguli si trebuie sa le respectam", a mentionat ministrul Sanatatii, care a precizat ca se refera doar la cei care conditioneaza actul medical.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News