Incepe sezonul capuselor in Capitala. PSD cere aprobarea de urgenta a programului de deratizare si dezinsectie

Miercuri, 19 Mai 2021, ora 02:27
2369 citiri
Incepe sezonul capuselor in Capitala. PSD cere aprobarea de urgenta a programului de deratizare si dezinsectie
Capusele pot provoca boala Lyme/ FOTO Pixabay

Miercuri are loc o sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa ce grupul PSD a cerut aprobarea programului de deratizare si dezinsectie pe anul 2021.

O sedinta de indata, dedicata dezbaterii aceluiasi proiect, a avut loc si in cursul zilei de marti, insa aceasta a fost inchisa la putin timp de la incepere, deoarece votul privind ordinea de zi a intrunit doar 20 de optiuni favorabile, 14 "impotriva" si 17 abtineri.

Pe ordinea de zi figura un singur proiect care viza aprobarea finantarii de la bugetul Municipiului Bucuresti a Programului Unitar de Actiune pentru Deratizare si Dezinsectie in anul 2021. Proiectul prevede frecventa cu care sa se realizeze activitatile de dezinsectie si deratizare in spatiile deschise din domeniul public si privat al Municipiului Bucuresti si in spatiile comune inchise ale cladirilor (casa scarii, subsol).

Planul de deratizare, de urgenta maxima

"Astazi in cadrul sedintei extraordinare a CGMB convocata de consilierii generali ai PSD s-a vazut cat de mult inseamna cetateanul pentru cei ce au castigat, numai ei stiu cum, majoritatea in consiliul general. Nici macar nu au avut decenta de a intra intr-o dezbatere pe proiectul propus de consilierii PSD. Pentru ca, spre deosebire de colegii care alcatuiesc aceasta majoritate toxica, noi nu ne facem pres in fata calculelor reci ale unui primar fara scrupule, vom face tot ceea ce ne sta in putinta pentru a grabi procesul de adoptare a masurilor atat de necesare sanatatii si confortului bucurestenilor", a scris liderul social-democratilor din CGMB, Aurelian Badulescu, pe Facebook.

Reprezentanti ai USR PLUS au precizat ca propunerea PSD nu este in conformitate cu procedura pe care primarul general vrea sa o implementeze si ca in cadrul sedintei ordinare a CGMB urmeaza sa fie adoptat un alt proiect de hotarare care sa vizeze activitatile de dezinsectie si deratizare.

"Este intr-adevar de urgenta maxima planul pentru deratizare, insa urmeaza ca la prima sedinta primarul sa propuna varianta agreata cu aparatul si cu executivul", au precizat sursele citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică afectează în principal pielea capului, însă mai poate apărea pe anumite zone ale feței, pe piept și pe spate. Este o afecțiune cronică, de care suferă în jur de 5%...
7 înțepături de insecte - cum le recunoști și cum să reacționezi
7 înțepături de insecte - cum le recunoști și cum să reacționezi
Odată cu venirea verii riscul de a fi ciupit de insecte este foarte mare. De aceea este foarte important să recunoști cele mai frecvente ciupituri de insecte și să știi cum să reacționezi,...
#capuse, #capuse boala Lyme, #boli, #muscatura capusa , #stiri sociale