In plina pandemie, Primaria Mangalia vrea sa dea 37.000 de euro pentru organizarea unei curse de masini

Vineri, 27 Martie 2020, ora 12:39
5236 citiri
In plina pandemie, Primaria Mangalia vrea sa dea 37.000 de euro pentru organizarea unei curse de masini
Foto: Arhiva Pixabay

Primaria Mangalia a incheiat doua contracte in valoare de aproximativ 37.000 de euro pentru organizarea cursei de masini "Mangalia Super Rally 2020" care urmeaza sa aiba loc in perioada 8-9 mai 2020, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Este vorba de contracte incredintate prin cumparare directa in aceasta saptamana care privesc servicii de organizare si servicii de suport ale evenimentului. Din 2012, primar al orasului Mangalia este Radu Cristian. El a candidat si a fost ales independent, dar din 2014 s-a inscris PNL.

Serviciile de organizare au fost incredintate Asociatiei Club Sportiv AMC Racing, pentru suma de 119.916,00 de lei (24.754,04 de euro). Contractul cuprinde: servicii amenajare traseu, servicii de cazare, servicii arbitraj, servicii de securitate si ordine, toalete ecologice, servicii de radiocomunicatie si echipamente necesare, servicii PR, servicii de transport si tractare, ambulanta, inchiriere scena, podium, sonorizare, orice alte actiuni/elemente conexe aferente evenimentului etc.

Serviciile de suport tehnic au fost incredintate tot Asociatiei Club Sportiv AMC Racing, pentru suma de 63.000,00 de lei (13.004,71 de euro). Contractul cuprinde: Servicii de elaborare documentatii tehnice si logistice specifice pentru acest gen de evenimente automobilistice, constand in intocmire harti traseu concurs, elaborare regulament concurs, stabilire necesar arbitraj, intocmire masuratori traseu, elaborare necesar radiocomunicatii, spatiu publicitar, mediatizare in media locala, in media nationala, mediul online, precum si orice alte servicii considerate necesare in acest sens.

Informatii despre aceste contracte au fost publicate pe pagina de Facebook de jurnalistul Lucian Mandruta.

Viceprimar: Cel mai probabil va fi amanat

Imediat dupa ce postarea s-a viralizat, viceprimarul din Mangalia, Dragos Angelescu, a facut mai multe precizari.

"Este vorba despre un eveniment aprobat prin hotararea consiliului local si anume Super Rally - etapa din campionatul national - Mangalia 2020. Intr-adevar este programat in perioada 8-9 mai a acestui an, dar avand in vedere situatia de urgenta cu care ne confruntam, probabil, cel mai sigur va fi amanat.

Pe platforma achizitiilor publice, SICAP, a aparut procedura de achizitie din simplul motiv ca este primul pas legal ce se poate face pentru organizarea sa.

Din discutiile purtate cu reprezentantii Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), care este partener oficial la acest eveniment, am ajuns la concluziile ca procedura de achizitie poate merge pana la capat, iar in functie de evolutia situatiei de urgenta vom reprograma pentru o data ulterioara sau se va anula evenimentul (automat, legal nu se va mai achita nimic)," explica viceprimarul.

Oficialul primariei sustine ca aceasta cursa a pus Mangalia pe harta evenimentelor sportive si ca ar trebui sa devina o traditie.

"Primaria la acest moment isi canalizeaza toate eforturile financiare si logistice pentru gestionarea situatiei de urgenta.

Chiar astazi vom avea o sedinta de consiliu prin care vom rectifica bugetul de venituri si cheltuieli ca sa asiguram, printre altele, dotarile necesare spitalului si unitatilor sanitare din subordine pentru a trece cu bine peste aceasta perioada," spune viceprimarul.

I.S.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Mangalia cursa masini, #Mangalia bani publici, #coronavirus bani aruncati , #primaria