Imbranceli intre enoriasi si jandarmi la Catedrala Mantuirii Neamului UPDATE

Duminica, 25 Noiembrie 2018, ora 18:40
19111 citiri
Imbranceli intre enoriasi si jandarmi la Catedrala Mantuirii Neamului UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi credinciosi care asteptau duminica sa ajunga la moastele Sfantului Andrei aflate in Catedrala Mantuirii Neamului s-au imbrancit si au incercat chiar sa forteze cordonul de jandarmi, desfasurat pentru a asigura accesul controlat spre catedrala.

"In zona exterioara Catedralei sunt cateva mii de persoane care asteapta sa viziteze altarul catedralei si celelalte puncte de interes pe care le au de vizitat. Colegii mei au luat masuri astfel incat accesul in incinta catedralei sa se faca intr-un mod cat mai organizat pe grupuri mici de persoane, astfel incat sa prevenim accidentele si evenimentele nedorite.

Insa parte din aceste persoane pe fondul oboselii, pe fondul temperaturilor scazute, si-au pierdut rabdarea si au fortat accesul", a declarat duminica, la Antena 3, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache.

El a facut un apel la calm si la evitarea imbrancelilor.

"Sunt cateva mii de persoane acolo si este nevoie ca recomandarile noastre sa fie auzite. Luam aceste masuri pentru a preveni accidente si incidente de orice fel", a spus Enache.

El a precizat ca un dispozitiv de 600 de jandarmi asigura, duminica, ordinea publica la Catedrala Manturii Neamului si vor ramane in dispozitiv si in zilele urmatoare, in caz de necesitate, daca fluxul de pelerini va continua.

Potrivit reprezentantilor ISU Bucuresti-Ilfov, pana la ora 16:00 au fost asistati medical in zona catedralei un numar de 93 de credinciosi, sase dintre acestia fiind transportati la spital.

UPDATE: Un numar de 105 persoane dintre cele care participa la manifestarile de la Catedrala Mantuirii Neamului au avut nevoie de ingriiri medicale, pana la ora 18.00, anunta reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov.

Dintre acestea, noua persoane au fost transportate la spital.

Vezi cum s-au desfasurat evenimentele prilejuite de sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului - Catedrala Mantuirii Neamului a fost sfintita: Multumim celor care ne-au ajutat si care ne vor ajuta in continuare. Mai sunt unele lucrari (Galerie foto)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#imbranceli jandarmi enoriasi, #incidente Catedrala Mantuirii Neamului , #Catedrala Mantuirii Neamului