Imagini dramatice la Spitalul Județean Galați. Bolnavii de COVID în stare critică, lipiți de butelia de oxigen, așteaptă un pat liber la ATI

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 12:262664 citiri
Imagini dramatice la Spitalul Județean Galați. Bolnavii de COVID în stare critică, lipiți de butelia de oxigen, așteaptă un pat liber la ATI
Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Galați este sufocată de bolnavi COVID în stare critică FOTO Viața Liberă

Zeci de pacienți cu COVID-19 - cei mai mulți dintre ei aflați în stare gravă - așteaptă în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Galați eliberarea unui pat, scrie Viața Liberă.

Sunt imagini dramatice, cu oameni speriați și dezorientați, conectați la măști de oxigen, după ce au fost aduși în stare critică la spital. Aproape toți sunt nevaccinați.

În tot acest timp, coșmarul provocat de valul patru al pandemiei pare departe de final, iar medicii vorbesc despre un adevărat "dezastru".

Saloanele UPU au devenit insuficiente pentru numărul mare de pacienți cu COVID-19 pe care ambulanțele îi aduc fără încetare la poarta unității medicale.

Nici containerele instalate în curte nu mai sunt de ajuns, așa încât conducerea a cerut ajutor de la ISU și de la Serviciul de Ambulanță. În ciuda acestor măsuri, cel mai mare spital din județ este în continuare depășit de "avalanșa" de pacienți.

În toate izolatoarele din UPU, din 70 de pacienți, 50 au necesar mare de oxigen. Din acest motiv, a fost adusă în curtea spitalului ambulanța pentru victime multiple, care a fost deja transformată în terapie intensie unde în prezent sunt trei pacienți, a precizat Violeta Șapira.

Marţi, toate cele 16 paturi de la Terapie Intensivă erau în continuare ocupate, la fel ca și cele 58 de paturi din secția-tampon COVID-19.

În ultimele 24 de ore, 18 persoane bolnave de COVID-19 au murit, toți nevaccinați.
În Galați, situația nu pare să se amelioreze, spitalele sunt arhipline, nu mai există locuri la Serviciul de Urgență nici măcar pe scaune, oxigenul este din ce în ce mai dificil de achiziționat, pentru că este un consum foarte mare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News