Iti doresti un birou reglabil? Arata acest articol sefului tau

Comunicat de presa
Vineri, 16 Octombrie 2020, ora 13:04
4419 citiri
Iti doresti un birou reglabil? Arata acest articol sefului tau

Ai auzit probabil de beneficiile unui birou reglabil, sau daca nu, ai auzit cu siguranta de pericolele stilului de viata sedentar. Cum din ce in ce mai multe persoane au job-uri de birou, asta inseamna ca marea majoritate a oamenilor petrec opt sau mai multe ore pe scaun intr-o singura zi.

Studiile din ani recenti au aratat ca stilul de viata sedentar aduce cu el o multitudine de pericole de sanatate, printre case riscul crescut de obezitate si diabet, distrugerea coloanei vertebrale din cauza orelor petrecute stand intr-o pozitie incorecta si dureroasa, si asa mai departe.

Auzind toate acestea, sau poate chiar simtind unele din aceste efecte nocive pe pielea ta, ai inceput sa cauti alternative si ai aflat ca-ti poti schimba viata cu ajutorul unui birou care se poate regla.

Dar cum sa-ti convingi seful?

Chiar daca un birou reglabil aduce cu sine o multime de beneficii, s-ar putea ca seful tau sa nu fie dispus sa investeasca in asa ceva. Tu, acum, ai doua optiuni: fie renunti, fie faci niste eforturi pentru a-l convinge. Printre acestea, ai putea sa...

1. Ii trimiti studii doveditoare

Spre exemplu, poti folosi chiar studiul citat mai sus pentru a sublinia efectele nocive pe care le are un stil de viata sedentar asupra ta. Daca te temi ca seful nu va citi studiile, ii poti atasa si un mic rezumat, in care ii arati politicos dar ferm de ce statul la birou iti dauneaza.

Statul excesiv...

  • * Duce la o circulatie proasta a sangelui;
  • * Creste riscul de obezitate si diabet;
  • * Dauneaza coloanei vertebrale;
  • * Poate ridica colesterolul;
  • * Creste riscurile de atac de cord si alte probleme cardiace
  • .

    2. Ii arati de ce il intereseaza asta pe termen scurt

    Adevarul trist e ca sefii s-ar putea sa nu fie prea interesati, deoarece aceste efecte negative pot aparea dupa multi ani, cand tu deja nu vei mai lucra pentru ei. Insa durerile de spate si oboseala apar pe moment, iar ele te fac mai irascibil, cresc riscul de depresie, si astfel impacteaza in mod direct calitatea muncii tale.

    Secretul unei companii de succes sta in nivelul de fericire al angajatilor, iar un birou reglabil poate contribui serios la asta.

    3. Ii trimiti o cerere oficiala

    Ii poti adresa un mail formal, daca vezi ca aluziile tale nu dau roade, in care sa subliniezi atat efectele nocive ale vietii sedentare, precum si faptul ca un birou reglabil poate ridica nivelul de productivitate, precum si satisfactia angajatilor.

    Explica-i politicos dar ferm ca nu e vorba de dorinta de a fi "in trend" sau vreo cerere absurda, ci una de pe urma careia veti beneficia si tu si compania. Daca te-ai gandit deja la un anumit model de birou pe care ti l-ai dori, ii poti sugera asta, sau il poti invita sa rasfoiasca catalogul unei companii producatoare de birouri reglabile, ca sa simta ca decizia ii apartine. In incheiere, multumeste-i pentru timpul acordat si pentru ca face acest pas inainte pentru sanatatea ta.

    4. Informeaza-te

    Inainte de a incepe sa-ti rogi seful sa cumpere un birou reglabil, ar fi o idee buna sa iti faci singur o idee despre ce exista deja pe piata. Altfel, risti ca el sa fie de acord si sa-ti puna o intrebare tehnica, iar tu sa nu stii cum sa raspunzi, demonstrandu-i ca nu cunosti chiar atat de bine subiectul pe cum parea.

    5. Cere o trimitere medicului de familie

    Foarte multe companii le cer angajatilor o hartie de la medicul de familie sau medicul specialist care atesta ca da, angajatul are nevoie de o schimbare in mediul de lucru (in cazul nostru, un birou reglabil) pentru a-i menaja sanatatea.

    Vestea buna este ca majoritatea doctorilor nu necesita o "dovada" ca tu chiar ai nevoie de un birou reglabil (adica nu trebuie sa suferi deja de dureri de spate pentru a-i convinge sa ii scrie sefului tau).

    Cum procedezi depinde foarte mult de compania la care lucrezi, de relatia pe care o ai cu seful tau, si asa mai departe. In unele cazuri, este mai bine sa adopti o abordare mai personala, cerandu-i mai intai lui sa inteleaga nevoia pentru un birou reglabil, fara a mai cere trimitere de la medic, iar in altele, s-ar putea ca seful tau sa prefere o abordare mai oficiala.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
    Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
    Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
    ”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
    ”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
    Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
    #birou reglabil , #stiri sociale