Hotarare istorica: Prima tara din Asia care legalizeaza casatoriile gay

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 15:083133 citiri
Hotarare istorica: Prima tara din Asia care legalizeaza casatoriile gay
Foto: Arhiva Ziare.com

Justitia taiwaneza s-a pronuntat, miercuri, intr-o decizie istorica, in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, ceea ce va permite insulei sa devina primul teritoriu asiatic care legalizeaza acest tip de uniune.

Curtea Constitutionala a stabilit ca dispozitiile Codului Civil care prevad ca o casatorie sa se incheie doar intre un barbat si o femeie "incalca" Constitutia, care garanteaza libertatea casatoriei si egalitatea intre cetateni, relateaza AFP.

Inalta instanta judiciara ofera Guvernului un termen de doi ani sa puna in aplicare aceasta hotarare.

In cazul in care Parlamentul nu adopta in acest termen modificarile legislative, cuplurile de acelasi sex vor putea sa se casatoreasca prin interpretarea acestei hotarari, precizeaza Curtea.

Insula nationalista, separata de China din 1949, se afla deja intre societatile cele mai progresiste din regiune in privinta persoanelor de orientare homosexuala.

In Parlament, un proiect de lege care amendeaza Codul Civil, a trecut deja de un prim obstacol si a fost adoptat in prima lectura.

Intre timp, in Romania, Parlamentul vrea sa schimbe definitia din Constitutie a casatoriei, ca fiind strict uniunea dintre un barbat si o femeie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News