Harta recordurilor negative de temperatura in Europa. Cel mai friguros loc de pe continent in dimineata zilei de 8 aprilie

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 11:57
Autor: Alina Toma
Harta recordurilor negative de temperatura in Europa. Cel mai friguros loc de pe continent in dimineata zilei de 8 aprilieTemperaturile in Europa, in dimineata zilei de 8 aprilie FOTO Meteociel.fr

Un val de frig a lovit Europa in luna aprilie, inregistrandu-se temperaturi negative in mai multe tari de pe continent, inclusiv in Romania.

Situatia este atipica. Desi dupa mijlocul lunii martie s-au inregistrat peste 25 de grade Celsius cu plus in mai multe locuri din Europa Centrala, valul de frig a cuprins Europa la nici zece zile mai tarziu.

Cele mai scazute temperaturi

Slovenia a doborat miercuri, 7 aprilie, recordul pentru cea mai scazuta temperature din luna aprilie. La statia meteo Nova vas na Blokah au fost -20,6 grade. Tot in Slovenia s-au inregistrat in mai multe locuri, luna aceasta, - 15 grade Celsius, lucru care nu s-a mai intamplat in istoria recenta a tarii.

Un alt record pentru aprilie a fost doborat si in orasul Gospic, din Croatia, unde au fost -12 grade.

La Jungfraujoch, Elvetia, locul din Alpi unde se afla cea mai inalta gara europeana, atat miercuri, cat si joi, au fost -26 de grade.

In Alpii Italieni au fost -27 de grade miercuri dimineata si -25 in Alpii elvetieni si austrieci, marti dimineata.

Situatia in Romania

Marti, 6 aprilie, temperaturile au scazut sub 0 grade in mai multe locuri din tara, inclusiv in Sud. La Varful Omu au fost -11 grade, iar la Miercurea Ciuc -6,2. Mai mult, a nins in mai multe orase din Romania, fenomen care a persistat pana in jurul pranzului in Transilvania si Ardeal.

 Articol citit de 4103 ori

    Citeste si:
    Comentarii